Açlık hissini bastırdığı ve kişiye günde sadece 500 kalori aldırarak yaklaşık yarım kilo kaybettirdiği iddia edilen bu diyet hakkında çok konuşuldu, konuşulmaya da devam ediliyor...
|
|
|
|
|
|
Moleküler biyolojide orijinal adı ‘Human Chorionic Gonadotropin’ olarak geçen ve hamilelik döneminde üretilen ve kısaca HCG olarak bilinen hormon, son yıllarda özellikle hızla kilo vermek isteyenlerce başvurulan bir diyet damlası olarak kullanılıyor. Çoğu internet sitesi ve münferit yerde üstelik reçetesiz olarak satışa sunulan, tamamen bitkisel ve sağlıklı olarak lanse edilebilen bu HCG desteği, aslında pek de masum değil!
Açlık hissini bastırdığı ve kişiye günde sadece 500 kalori aldırarak yaklaşık yarım kilo kaybettirdiği iddia edilen bu diyet, ilk çıktığı yıllarda alınan HCG hormonu sayesinde sadece 1 ayda 15 kilogram kaybedileceğini müjdeliyordu. Özellikle obez kişilerde etkili olabileceği düşünülen ve hem damla hem de iğne şeklinde rastlanabilen bu diyet, kimlerine göre mucizevi, kimilerine göreyse tamamı ile bir aldatmaca!
Bu dillerden düşmeyen diyetin temelleri 1950’li yıllarda Doktor ATW Simeons tarafından atılmış. Gebelik sürecinde bebeği besleyen bu hormonun yetişkin bireylerin kilo vermesinde de kullanılabileceğini gören doktor, böylece ileriki yıllarda bu diyet damlasının gelişmesine ön ayak olmuş.
Yan etkileri önemsenmeyecek gibi değil!
Her şeyden önce şunu belirtmeliyiz ki, bu hormonu kullanmayı aklınızdan geçiriyorsanız mutlaka ama mutlaka bir doktora görünmeniz ve görüşlerini almanız şart! Bu hormonu kullanarak zayıfladığını iddia eden binlerce kişi tanıyor olsanız dahi unutmayın ki farklı insan bedenleri aynı hormon veya ilaca farklı tepkiler verebiliyor! İşte HCG’nin de yan etkileri bunlar;
Ruhsal bozukluklar
Saç dökülmesi
Adet görememe
Safra kesesi problemleri
Bazı kanser türlerine yakalanma riski
Uzmanlar; yetişkin bir insanın günde en az 1.200 kalori alması gerektiğini, günlük 500 kalorinin vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri yetersiz olarak alması anlamına geldiğini ve kalp krizi de dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunlarını tetikleyebileceğini belirtiyor.
6.8.2012 0 - 11184
|
|