Şeker Hastalarının Kalbi Erken Tıkanıyor!

Dünyada 200 milyondan fazla diyabet hastası var. Bu hastaların çoğu da yeterli bakımı alamıyor.

Şeker Hastalarının Kalbi Erken Tıkanıyor!

Acıbadem Sağlık Grubu da, hastaların eğitimine ve doğru tedaviyi almalarına büyük önem veriyor. Diyabet hastalığıyla mücadele edebilmek için eğitim çok önemli. Diyabet (şeker) hastalığı damar kalitesinin bozulmasına yol açıyor. Bu nedenle diyabet hastalarının damarları daha çabuk tıkanıyor, kalp hastalığı bulunma riski de 3-4 kat artıyor. Acıbıdem Ataşehir den Dr. Arzu Yalçın, özellikle de tip 2 diyabetlilerde damarların çabuk tıkandığını belirtiyor. 

 

Sağlıklı kişilerde tansiyon değerinin 14-8,5 olması istenirken, diyabet hastalarında bu değerin 13-8,5’un altına çekilmesi önem taşıyor. Kötü kolesterol (LDL) değerinin diyabetli olmayanlarda 130’un altında olması önerilirken, diyabet hastalarında 70’in altına indirilmesi hedefleniyor.


Eğer diyabet hastasında yüksek tansiyon varsa ve kan yağları yüksekse risk de artıyor. By-pass geçirmiş, anjiyo olmuş, stent yapılmış hastaların birçoğunda diyabet de var. Sigara alışkanlığı olması durumu daha da kötüleştiriyor.

 

Diyabet (şeker) hastaları teşhis konulduktan sonra, hastalıklarıyla baş başa kalıyor. Hastalık hakkındaki bilgi yetersizliği de, çeşitli endişelere yol açıyor. Diyabet hastalarını bilgilendirmek, eğitmek ve tüm tedavi süreçlerinde yanlarında olmak isteyen Acıbadem Ataşehir, iç hastalıkları uzmanı, diyabet eğitim hemşiresi ve uzman diyetisyeniyle hastalarına hizmet veriyor. Doktor hastalığı anlatıyor, hemşire eğitim veriyor, diyetisyen zayıflama programını yürütüyor. Her aşamada hastalara moral veriliyor.  

 

Acıbadem Atasehir in hastalara verdiği bu özel hizmetin en önemli özelliklerinden biri, her 3 ayda bir kontrole gelmesi gereken hastalara telefonla randevularının hatırlatılması. Bu durum beslenme ve diyet programlarına devamın sağlanması için de yapılıyor.


Hastaların randevularının hatırlatılmasını çok olumlu karşıladıklarını belirten Dr. Arzu Yalçın, “Diyabet hastaları kendileriyle ilgilenilmesine çok önem veriyor. Ancak biraz iyi hissettiklerinde, 3 ayda bir yaptığımız zorunlu kontrollere gelmeyi ihmal ediyorlar. Oysa 3 ayda durumlarında bir değişiklik olmuş mu izlememiz büyük önem taşıyor” dedi. Bu nedenle diyabet eğitim hemşiresi aracılığıyla hastalar kontrollere davet ediliyor ve tedavide zorlandıkları konular sorularak destek veriliyor. 

 

Diyabet hastalığı damar kalitesini bozuyor. Özellikle de tip 2 diyabetlilerde damarlar çabuk tıkanıyor. Normalde tansiyon değerinin 14-8,5 olması istenirken, diyabet hastalarında bu değerin 13-8,5’un altına çekilmesi önem taşıyor. Kötü kolesterol (LDL) değerinin diyabetli olmayanlarda 130’un altında olması önerilirken, diyabet hastalarında 70’in altına indirilmesi hedefleniyor.


Eğer diyabet hastasında yüksek tansiyon varsa ve kan yağları yüksekse risk de artıyor. By-pass geçirmiş, anjiyo olmuş, stent yapılmış hastaların birçoğunda diyabet de var. Diyabetlilerde kalp hastalığı daha erken çıkıyor ve kalp hastalığı bulunma riski de 3-4 kat artıyor. Sigara alışkanlığı olması durumu daha da kötüleştiriyor. 

20.1.2011 - 4389



Şeker Hastalarının Kalbi Erken Tıkanıyor! Konusunda Ziyaretçi Görüşleri

Nafıye Uyuklu dedi ki;
23.2.2011

İlgili Diğer Yazılar
Kalp ve damar sağlığı için egzersiz uyarısı
Kalp ve damar sağlığı için egzersiz uyarısı
Damar tıkanıklığının belirlenmesinde süre kısalıyor
65 yaş üstü olanlar bu hastalıkla karşılaşabilir
65 yaş üstü olanlar bu hastalıkla karşılaşabilir
Şeker hastalığı böbrek nakline götürüyor
Şeker hastalığı böbrek nakline götürüyor
Kovid-19 atardamar tıkanıklığını tetikleyebilir
Kovid-19 atardamar tıkanıklığını tetikleyebilir
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]