Prof.Dr Çağrı Büke'den Bitkisel Tedavi Önerileri

Prof.Dr.Çağrı Büke, ilk kez enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde alternatif tedavi yöntemlerinin en önemli başvuru kitabına girdiğini söyledi.

Prof.Dr Çağrı Büke'den Bitkisel Tedavi Önerileri

Prof.Dr. Büke, "Bitkilerden elde edilen doğal ürünler ilaçlarla birlikte kullanıldıklarında hastalıkların görülme sıklıkları ya dahastalıkşiddeti azalabiliyor. Örneğin devedikeni, kronik aktif hepatit B ve C'li olgularda yapılan bir çalışmada 10 olguda kısa sürede karaciğer enzimlerinde azalmaya neden olduğu gösterilmiştir " dedi.


Prof.Dr. Çağrı Büke, modern tıpta tedavi alanında hızlı ilerlemelere karşın alternatif ya da bitkiler ile tedavi yöntemlerinin eski dönemlerden beri uygulandığını, bugün de güncelliğini koruduğunu söyledi. Birçok hastalık tedavisinde olduğu gibi enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde de son zamanlarda bu tedavi yöntemlerinden daha sıkça söz edildiğini belirten Prof.Dr. Büke, şöyle konuştu:


Bitkisel Tedavi İlaçlı Tedavinin Yerine Geçmez!


"Genellikle bitkilerden elde edilen bu doğal ürünlerin bazı enfeksiyon hastalıklarında kullanımına ilişkin örnekleri tıp kitaplarında da yer almaya başladı. Bizim enfeksiyon hastalıklarında en önemli başvuru kitabımız olan, Amerika'da 5 yılda bir yayınlanan, editörlüğünü Mandell'in yaptığı klasik tıp kitabımızda da bu yöntemler ilk kez yer aldı. Bu nedenle böyle bir derleme yapma gereği duydum. Bunlar hiçbir zaman antibiyotikler, antimikrobiyal ilaçlar ile yapılan tedavilerin yerine geçecek uygulamalar değildir. Ancak birlikte kullanıldıklarında hastalıkların görülme sıklıkları ya da hastalık şiddeti azalabilmektedir. Yani antibiyotiklere, antimikrobiyallere alternatif değil ama bunlar ilaçlarla birlikte kullanıldıklarında özellikle sık tekrarlayan nezle, soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarda sık tekrarların süresini açıyor ya da daha az sıklıkta tekrarlanmasına yol açıyor. "


Prof. Dr. Çağrı Büke, bazı enfeksiyon hastalıklarının alternatif tedavi yöntemlerini ve kullanım reçetelerini şöyle anlattı:


İdrar yoluenfeksiyonu özellikle kadınlarda sık karşılaşılan bir enfeksiyon hastalığıdır. İdrar yolu enfeksiyonuna neden olan mikroorganizmaların en başında Escherichia coli adlı bakteri gelmektedir. 'Bataklık kızılcığıMD-IT' adı verilen bitkinin suyunu içen kadınlarda tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları önlenebilmektedir. Erişkinlerde günlük 300 ml. kullanılması yeterlidir.


Rhinovirüsler sonbahar ve kış aylarında soğuk algınlığının %30-50'sinden sorumludurlar. rhinovirüsler üzerine etkili bir elementtir. Erişkinlerde ve öğrencilerde semptom başlangıcından 24 saat içerisinde çinko başlandığında soğuk algınlığı süresi azalmaktadır. Almanya ve Kanada'da erişkinlerde yapılan araştırmalarda soğuk algınlığı olan erişkinlerde ITEkinezya kullanımı ile hastalık süresinde anlamlı kısalma olduğu saptanmıştır. İlaç halinde günde 3 defa 300 mg ya da sıvı olarak günde 2 defa 5 ml. olarak kullanılmalıdır.


Vitamin AMD-IT kullanımı sonucu kızamık sonrası zatürree gelişen çocuklarda zatürreeye bağlı ölüm oranı belirgin olarak azalmaktadır. Çocuklarda haftalık 10.000 IU, erişkinlerde günde iki defa 200.000 IU kullanılmalıdır.


Sarımsakbirçok bakteri, virüs, mantar ve parazitlere karşı etkili olduğu bugüne kadar yapılan çeşitli klinik araştırmalar sonucunda ortaya konulmuştur. Sarımsak alan kişilerin daha az soğuk algınlığına yakalandıkları ve soğuk algınlığına yakalanan olguların ise daha hızlı iyileştikleri görülmüş.


Çocuk ishallerinde alternatif tedavi yöntemleri:Çinko, beslenme bozukluğu olan 5 yaş altındaki çocuklarda mikroorganizmalara bağlı gelişen ishalleri önlemektedir. Günlük 10-20 mg dozda kullanılmalıdır.


Probiyotikler canlı mikroorganizmalardır (genellikle bakteri). Hastalık yapıcı özelliğe sahip mikroorganizmaların bağırsağa tutunmasını ve böylece ishale yol açmalarını önlerler. 1-36 ay arası rotavirüs ishalli çocuklarda probiyotiklerin ishal süresini kısalttığı gösterilmiştir.


Meryemana Dikeni' (Devedikeni) çok eskiden beri tedavi amaçlı kullanılmakta olan bir bitkidir. Tohumlarında bulunan silibinin ve diğer flavonoidler antioksidan etkilidirler. Silymarin ve silibin çeşitli hepatotoksik ajanların etkilerine karşı karaciğeri korur, enflamasyonu ve karaciğer fibrozisini geciktirir. Kronik aktif hepatit B ve C'li olgularda yapılan bir pilot çalışmada 10 olguda kısa sürede karaciğer enzimlerinde azalmaya neden olduğu gösterilmiştir. Günde iki defa 240 mg dozda kullanılmalıdır.


Yeşil çay Tip 6 ve 11 sıklıkla genital siğile neden olan HPV türleridir. Yeşil çayda yüzde 36 polifenol bulunmaktadır. Polifenoller antioksidan özelliğe sahiptirler. Polifenon E yüzde 15 oranında yeşil çay içermektedir. Genital siğilli olgularda kullanıldığında siğilleri yüzde 59 oranında temizlemiştir. Bundan dolayı 2006'da Amerika Birleşik Devletlerinde genital siğil tedavisi için bitkiselilaçonayı alan bir üründür. Topikal olarak günde iki defa uygulanmalıdır. "

13.8.2010 - 1890



İlgili Diğer Yazılar
Vanlı hekim koronavirüsün ilacını bulduğunu iddia etti
Vanlı hekim koronavirüsün ilacını bulduğunu iddia etti
"Bitkisel diye satılan ilaçlarda tağşiş yapılıyor"
"Bitkisel diye satılan ilaçlarda tağşiş yapılıyor"
Hemoroid Savaşçısı Bitki: Karahalile
Hemoroid Savaşçısı Bitki: Karahalile
Çorba İçmek Zayıflatıyor
Çorba İçmek Zayıflatıyor
Ebegümecinin faydaları neler?
Ebegümecinin faydaları neler?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]