Kalbiniz İçin İkinci Şans: Koroner Bypass Olabilir!

Acıbadem Kocaeli Hastanesi hekimlerinden Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa İdiz'in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide "Koroner Bypass Ameliyatı" her yönüyle işlendi.

Kalbiniz İçin İkinci Şans: Koroner Bypass Olabilir!

Acıbadem Kocaeli Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa İdiz tarafından sunulan “Kalbiniz İçin İkinci Şans: Koroner Bypass” başlıklı sağlık söyleşisi, 8 Aralık Cuma günü Acıbadem Kocaeli Hastanesi eğitim salonunda Kocaeli halkının da yoğun katılımıyla yapıldı.

Acıbadem Kocaeli Hastanesi hekimlerinden Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa İdiz’in konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide “Koroner Bypass Ameliyatı” her yönüyle işlendi.

Op. Dr. Mustafa İdiz, “Koroner arter hastalığının tedavisinde uygulanan üç yöntem var. Bunlardan birincisi ilaç tedavisi, ikinci yöntem anjiyoplasti yani stent, üçüncüsü ise bugün de konumuz olan koroner bypass ameliyatı. Bu ameliyatın amacı göğüs ağrısını ortadan kaldırmak ve oluşabilecek kalp krizinin önüne geçebilmektir. Bypass için göğüs damarı, bacak toplardamarı ve kol atar damarı kullanılır.

Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatın da solunum-akciğer problemleri, kanama, yara enfeksiyonu, kalp atağı, inme, böbrek fonksiyon bozuklukları gibi bazı riskleri vardır. Önemli olan bu riskleri mümkün olduğunca aza indirebilmektir.” dedi.

Ameliyat öncesinde hem hasta hem de hekim tarafından bazı hazırlıkların yapıldığını  belirten Op.Dr. Mustafa İdiz sözlerine şöyle devam etti : “Hasta tarafından yapılması gereken en önemli hazırlık eğer içiyorsa sigarayı bırakmasıdır.

Ayrıca kan sulandırıcılarının kesilmesi, inme riskine karşı şah damar incelemesi, akciğer, böbrek, karaciğer pıhtılaşma fonksiyonlarının değerlendirilmesi ve kan hazırlanması gibi bazı hazırlıkların da ameliyat öncesinde yapılması gereklidir. Ameliyat öncesi yapılması gereken son hazırlıklar olarak ise anestezi muayenesi, gece yarısından sonra yeme ve içmenin kesilmesi ayrıca tüm vücudun temizlenerek tıraş edilmesidir”

Sunum sonrası, katılımcıların sorularını da yanıtlayan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa İdiz katılımcılara ameliyatlarla ilgili deneyimlerini de aktardı.

18.1.2011 - 4263

Kalp hastalarının koronavirüse karşı alması gereken önlemler
9 aylık Eflin, ilki 5 günlükken olmak üzere 2 kalp ameliyatıyla hayata tutundu
Kış aylarında kalp krizi riski artıyor