Sadece burnunun görünümünden rahatsız olanlar değil, burun eti büyüklüğü (alt konka büyümesi) gibi sorunlar nedeniyle solunum güçlüğü çekenler de burun estetiği ameliyatlarından faydalanabilir. Aynı zamanda çeşitli hastalıklar veya kazalar nedeniyle burnu darbe almış olanlar, burun kemiğinde kayma veya kırılma meydana gelmiş olanlar kısacası bu cerrahi müdahalelere gereksinim duyan herkes estetik merkezlerinden randevu talep edebilir.
Burun estetiği ağrılı bir işlem midir?
Günümüz teknolojisi pek çok cerrahi müdahalelerde olduğu gibi burun estetiğinde de hastanın yaşadığı sıkıntıları minimuma indirgemeye olanak tanıyor. Eski dönemlerde olduğu gibi ameliyat sonrası burunda ve yüzde çok ciddi morluklar, haftalarca kalan şişlikler, dayanılmayacak düzeye ulaşabilen ağrılar artık tarihe karışmış durumda. Artık tampon uygulamasına gereksinim duyulmadan burun içinin düzeltilmesi ve şekillendirilmesi mümkün olabiliyor. Dolayısıyla ameliyat sonrasında burun tıkanıklığı, nefes almada güçlük çekme gibi şikayetler de hastaların literatüründen çıktı.
Burun estetiğinde ameliyatı sonrası yüzde morarma oluyor mu?
Tıbbın ileri teknoloji ile birlikte kullanılması hastaların cerrahi müdahale sonrasında yaşadıkları sıkıntıları azaltmayı başardı. Ancak tüm sıkıntıların tamamen ortadan kalktığından söz edilemez. Burun estetiği sonrasında göz çevresinde hafif bir şişme ve morarma oluşabiliyor. Fakat bu şişlik ve morluklar uzun süre kalmadığı gibi Hiloterapi maskesi uygulaması sayesinde gayet düşük düzeylere indirgeniyor.
Neden burun estetiği yaptırmalıyım?
Burnunuzun görünümünden yakınıyorsanız ve bu durum sizi psikolojik olarak rahatsız edecek boyutlara ulaşmış ise burun estetiği operasyonlarından milyonlarca kişi gibi siz de faydalanabilirsiniz. Bu ameliyat öncesinde doktorunuzdan detaylı bilgi talep edebiliyorsunuz. Operasyon öncesinde yapılan muayenede burun içinde deviasyon, burun polipleri, kronik sinüzit, solunum ve koku alma güçlüğü yaşama gibi durumların teşhisi konabiliyor. Bu rahatsızlıkların pek çoğuna estetik ameliyat esnasında müdahale edilebiliyor ve rahatsızlıklar ortadan kaldırılabiliyor.
Burun ameliyatı olmadan önce hazırlık süreci nasıldır?
Burun Ameliyatı olmaya karar verdiyseniz, estetik müdahaleden önce beklentilerinizi mutlaka doktorunuz ile paylaşmalısınız. Bunun yanı sıra fotoğrafınız üzerinde bir ön çalışma yapılacaktır ve bu çalışmaya önem vermelisiniz. Ameliyat tarihiniz regl döneminize denk gelmemelidir. Adet kanamasının başlamasından günler önce veya günler sonra ameliyat tarihinizi belirlemenizde fayda var. Kullandığınız ilaçlar varsa, doktorunuz ile paylaşmalı, aspirin gibi kanamayı arttıran ilaçları ameliyat öncesinde ve sonrasında kullanmamalısınız. Ameliyattan günler öncesinden başlayarak sigara ve alkol tüketiminizi durdurmalısınız. Cerrahi müdahaleden bir gün önce gece 24:00’ten sonra su dahil hiçbir katı ve sıvı gıda almamalısınız. Ameliyat sonrasında giymek için önden düğmeli, fermuarlı kıyafetleri seçin. Kafadan geçmeli kıyafetler burnunuza zarar verebilir. Şayet operasyondan hemen önce büyük bir stres yaşarsanız bu durumdan doktorunuzu haberdar etmelisiniz.
Burun ameliyatı sonrasında nelere dikkat etmeliyiz?
Ameliyat sonrasına yüze uygulanan Hiloterapi maskesi sayesinde son derece az oranda şişlik ve morluk meydana gelecektir. Ancak bu duruma kendinizi yine de hazırlamalısınız. Rahat nefes almanız için ameliyat esnasında burnunuza yerleştirilen splintler yaklaşık 3 gün burnunuzda kalacaktır. Bu splintler burnunuzun içerisinde yapışıklık olmasını da engelliyor. Özellikle ilk günlerde burnunuzu her türlü hafif ağır darbelerden korumanız gerekiyor. Alçı tabaka olduğunda burnunuz fazla kalkık görünebilir, bu durumdan endişe etmemelisiniz. Kısa sürede burnunuz doğru formu kazanacaktır. Yaklaşık bir hafta sonra alçı çıkarılır, 10 gün sonra kalan bantları kendiniz çıkarabiliyorsunuz. Bir ay sonra spor yapmaya başlayabilirsiniz. 3 ay gözlük takmayın, güneşte kalmayın ve kalmanız gerektiğinde en az 50 faktör güneş koruyucusu kullanın.
Burun estetiği ameliyatı ve sinüzit ameliyatı birlikte yapılabilir mi?
Burun estetiği çoğu zaman istekli olarak güzelleşme adına yapılabilirken, kimi zamanda burunda oluşan rahatsızlıklardan dolayı yapılmaktadır. Birçok kişi aynı zamanda sinüzit rahatsızlığı yaşıyor ve bu ameliyat sırasında etkilenip etkilenmeyeceğini ya da beraberinde bir operasyon olup olmayacağını merak ediyor.
31.3.2014 - 14123
|