|
Boğaz ağrısı dünya üzerindeki birçok insanın yaşamları boyunca sıklıkla başına gelebilecek bir rahatsızlıktır. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen boğaz ağrısı özellikle pandemi süresince insanları oldukça tedirgin etmektedir.
|
|
|
Doç.Dr. Yavuz Selim Yıldırım, dondurmanın mutlaka su ile tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
|
Medicana Sivas Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Opr. Dr. Emel Peru Yücel, toplu yaşanan yerlerde damlacık yoluyla yayılan ve solunum yollarına yerleşen virüslerin yol açtığı enfeksiyonların okulların açılmasıyla artabileceğini bildirdi.
|
|
|
Bademcikleriniz şişmeden önce yada şiştikten sonra neler yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Birkaç ipucuyla bununla baş edebilirsiniz...
|
|
|
Boğaz ağrısı pek önemsenmez ama hayatımızı kolayca mahvedebilir.
|
|
|
Geniz akıntısı uzun süre devam ettiğinde kişileri rahatsız eden bir hastalıktır. Peki kronikleşmemesi için ne yapmalı?
|
|
|
Kışın çok sık karşılaşılan boğaz ağrısı ve buna bağlı enfeksiyonlar sonucu oluşan hastalıklardan yazın gelmesiyle birlikte kurtulduğumuzu düşünürüz.
|
|
|
Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nden Op. Dr. Pınar Korlu, boğazda kuruluk, yutkunma zorluğu, ateş ve öksürük gibi klasik grip belirtileri ile ortaya çıkan "Farenjit hastalığı" hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Boğazda ağrı, tahriş, yutkunma zorluğu, yüksek ateş ve bazen de grip ile birlikte kendini gösteren farenjit, hızla yayılıyor.
|
|
|
Kış mevsiminde insanlar, ağız ve boğazda görülen iltihapların tedavisinde birçok yola başvurur. Ancak doğada bulunan birçok bitki hastalıkların tedavisinde destek olabilmektedir. Bu yararlı bitkilerden biri de Adaçayı'dır.
|
|
|
Akut üst solunum yolu enfeksiyonları özellikle kış aylarında önemli bir işgücü ve zaman kaybı nedenidir. Küçük çocuklarda hastaneye başvuruların yarısı Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları(ÜSYE) nedeniyle olmaktadır. Okul öncesi dönemde her çocuk yılda yaklaşık 5-8 kez ÜSYE geçirmektedir.
Etiler Memorial Polikliniği Kulak Burun Boğaz Bölümü Uzmanları, " Üst solunum yolu enfeksiyonları ve antibiyotik kullanımı" hakkında bilgi verdi.
|
|
|
Dondurma süt, şeker, glikoz şurubu, salep, süt yağı, vanilya, meyve püresi, çeşitli kuru yemişler, çikolata veya kakaodan yapılan, besleyici değeri yüksek olan bir tatlıdır. Dondurma; karbonhidrat, protein, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, A, B, C, D ve E grubu vitaminleri içerir.
|
|