Aşırı Terleme

Aşırı Terleme tedavi edilebilir bir problem olduğundan çoğu kişinin haberi yoktur.

Aşırı Terleme

İlk Tedavi Seçenekleri Doğal Olanlardır


Özellikle koltuk altına uygulanan terlemeyi önleyici kozmetik ürünler, ter bezlerinin ağzının kapanmasına ve dolayısıyla iltihaplanmaya neden olmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında koku önleyici kozmetikler sıkça kullanılmamalı, deri gözenekleri açık tutulmalıdır. Ter ile dışarı atılan toksin maddeler, deri temiz tutulmayıp bekletilirse, vücuda yeniden emilerek girebilir. Bu nedenle ter kokusundan kurtulmanın en iyi ve doğal yolu sık aralıklarla duş yapmaktır.


Nedenleri


Hamilelik, ergenlik ve menopoz döneminde aşırı terleme olması normal karşılanıyor. Terin salgılanması, insanlarda sinir sisteminde "sempatetik " denilen bölümün çalışmasıyla ilgilidir. Toplumun yüzde 1'inde, özellikle stresli durumlarda bu sistem aşırı düzeyde çalışmakta ve koltuk altı terleme olmaktadır.


Aşırı terlemenin en önemli nedenleri arasında stres, değişik uyaran ilaçlar (emetikler, insülin), tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar yer alır.


Tedavi Seçenekleri


Günümüzün modern tedavi yöntemleriyle aşırı terleme rahatlıkla kontrol altına alınabiliyor. Tedaviye başlanmadan önce, aşırı terlemeye yol açan sebep tespit ediliyor. Terleme sorunu olan kişinin kilosu inceleniyor, kullandığı ilaçlar gözden geçiriliyor, menopozda olup olmadığı araştırılıyor.


Koltuk Altı Terlemesi İçin Uygulanan Tedaviler


Botox:


Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılıyor. Aslında doğal


bir zehir olan ve sulandırılarak kullanılan "botulinum toksini " ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek aşırı terlemeyi durduruyor. Muayenehane şartlarında gerçekleştirilen botox uygulaması yaklaşık 30 dakika sürüyor. Lokal anestetik krem uygulandıktan sonra her bir koltuk altına seri enjeksiyonlarla botox enjekte ediliyor. Santimetrekareye bir enjeksiyon uygulanıyor. Terleme ter bezlerini uyaran sinirlerle kontrol edilir. Botox ter bezlerini uyaran sinirleri bloke ettiği için terleme oluşmaz. Genelde estetik amaçlarla kırışıklık tedavisinde kullandığımız Botox terleme tedavisinde çok etkilidir. Özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanılmaktadır. 30 dakika gibi kısa bir sürede Botox uygulanmaktadır. 6–12 ay gibi uzun aralıklarla tekrarı gerekmektedir. Botox oldukça güvenli bir yöntemdir.


Cerrahi yöntemler:


Koltuk altı terleme için önerilen tedavi şeklidir. Endoskopik transtorasik sempatektomi olarak adlandırılan teknikle koltuk altından bir delik açılıp akciğer bölgesindeki yüz ve ellere giden sinirlerin başlangıç bölgesi kesilmektedir. Sadece koltuk altı terlemelerinde koltuk altı ter bezlerinin alınması da uygulanabilir.


Lazerle tedavi:


Koltuk altı aşırı terlemelerinde, koltuk altı ter bezlerinin alınmasıyla başarılı sonuçlar elde edilebiliyor. Lokal anestezi altında, C02 lazer yardımıyla basitçe yapılabilen bu uygulamada, koltuk altından yapılan küçük kesilelre sadece aşırı terlemeye sebep olan bezler çıkarıldığı için cilt sağlam kalıyor. Dolayısıyla işlem sonrasında vücutta genellikle iz kalmıyor. Uygulama süresi 20 ila 40 dakika arasında değişiyor. Aşırı terleme ve kötü koltuk altı kokusu probleminin kalıcı olarak düzeltilebildiği bu tedavide, işlem sırasında cilt çıkarılmadığı için kişi 2- 5 gün içinde normal hayatına dönebiliyor. İşlem yapılır yapılmaz aşırı terleme duruyor ve kişi normal miktarda terlemeye başlıyor. Basit bir cerrahi işlem olduğu için hastanede yatmayı gerektirmiyor. Hamileler dışında, ergenlik çağından itibaren herkese rahatlıkla uygulanabiliyor. Sadece koltuk altı ter bezlerinde uygulanıyor. Kalıcı çözüm sağlıyor.

4.9.2008 1 - 691



Aşırı Terleme Konusunda Ziyaretçi Görüşleri

Mustafa Özdemir dedi ki;
18.3.2011

Gülbahar dedi ki;
23.8.2010

Mustafa Yaşar dedi ki;
12.6.2010

Esra S. dedi ki;
25.8.2009

Fahri Erdil dedi ki;
25.6.2009

Elif Tohumcu dedi ki;
12.6.2009

İlgili Diğer Yazılar
El Morarması Raynaud Hastalığının Habercisi Olabilir
El Morarması Raynaud Hastalığının Habercisi Olabilir
Bu Cilt Hastalığı Öldürüyor!
Bu Cilt Hastalığı Öldürüyor!
Güneşin Cildime Zarar Verdiğini Nasıl Anlarım?
Güneşin Cildime Zarar Verdiğini Nasıl Anlarım?
Vücudunuzdaki Benlere Dikkatli Bakın!
Vücudunuzdaki Benlere Dikkatli Bakın!
Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?
Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]