Reynoud Sendromu Soruları

Reynoud Sendromu Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Reynoud Sendromu Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Reynoud Sendromu Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Yaz ve Kış Aylarında Ellerim Aşırı Derecede Üşüyor ve Halsizlik Hissediyorum, Sebebi Ne Olabilir?

    Merhabalar benim sorunum kışın ve yazın ayaklarım ve ellerimde aşırı üşüme sorunu oluyor dâhiliye uzmanına gittim Raynaud Sendromu olabileceğini söyledi. Ayrıca sabahları hiç uyumamış gibi kalkıyorum. Halsizlik ve nefes alıp verdikçe göğsümde ağırlık hissi oluyor. Doktorumun yeterince sonuçlandıramadığı kanısındayım. Ne yapmamı öneririsiniz? Tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibidir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.

    Test adı / bütce kodu bulgu birim eşik değer referans isteyen doktor sonuç tarihi

    Örnek no 1443350 laboratuar mikrobiyoloji CRP (Nefelometrik veya türbidimetrik ) / 900901 0,31 mg/dL 0 - 0.6 Uzman Dr. Sabri Gerenli 28.01.2010 . Mikrobiyoloji Hemogram / 901620 Uzman Dr. Sabri Gerenli WBC 7.10 10^3/µL 4,2 - 10,3 NE% 60.3 % 41.0 - 73.0 LY% 31.2 % 19.4 - 44.9 MO% 6.17 % 5.1 - 10.9 EO% 1.17 % 0.9 - 6.0 BA% 1.15 % 0.3 - 1.5 NE# 4.28 10^3/µL LY# 2.22 10^3/µL MO# 0.438 10^3/µL EO# 0.083 10^3/µL BA# 0.082 10^3/µL RBC 5.29 10^6/µL 4.04 - 6.13 HGB 15.1 g/dL 12.2 - 18.1 HCT 45.2 % 37.7 - 53.7 MCV 85.4 fL 80.7 - 95.5 MCH 28.4 pg 27 - 31.2 MCHC 33.3 g/dL 32.7 - 35.6 RDW 14.5 % ÜSTÜNDE 11.8 - 14.3 PLT 193 10^3/µL 156 - 373 MPV 8.45 fL 6.9 - 10.8 PCT 0.163 0 - 9.99 PDW 17.6 0 - 99.9

    Örnek no 1443353 Laboratuar Biyokimya İdrar mikroskobisi / 901730 Uzman Dr. Sabri Gerenli 01.01.0001 . İdrar tetkiki (Strip ile otomatik) / 901760 Uzman Dr. Sabri Gerenli 01.01.0001 Ascorbic Asit Negatif Dansite 1.025 1.005 - 1.030 PH 5.0 5 - 7 Eritrosit Negatif Negatif Lökosit Negatif Negatif Glukoz Normal Negatif Protein Negatif Negatif Bilirubin Negatif Negatif Ürobilinojen Normal Normal Keton 10 Negatif Nitrit Negatif Negatif Eritrosit N /HPF Tetkik Sonuç Referans Aralığı FT3 3.89 pg/ml 2.5 - 3.9 FRT4 0.82 ng/d! 0.58 - 1.64 TSH 0.78 ıu/ml 0.34 - 5.6

  • Parmaklarımda ve Ayak Tabanımda Beyazlama ve Uyuşma Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 34 yaşında, 18 aylık çocuklu bir bayanım. Hamileliğim sırasında sağ küçük parmak tırnağımın yanında bir morluk oluştu ve doktor Raynaud teşhisi koydu. Fakat son 3 aydır, bütün parmaklarımda ve ayak tabanımda beyazlama ve uyuşma oluyor. Bacak kıllarımda dökülme oldu. Sebebi ne olabilir? Buerger hastası olabilir miyim?

  • Sol Elimin Serçe Parmağında Uyuşma Var ve Bazen Güç Kaybına Uğruyorum, Neden Olabilir?

    Merhaba ben 31 yaşında bir erkeğim. Sol el serçe parmağımda uyuşma var ve soğuk havalarda sol elim komple uyuşuyor, güç kaybına yol açıyor (tutamama, kavrayamama, sıkamama gibi). İlginiz için teşekkürler.

  • Ellerimdeki Üşüme ve Morarmanın Nedeni Ne Olabilir?

    Merhaba, Romatoloji bölümünde, Reina hastalığım olduğu söylendi. Soğukta ellerim morarıyor, soğuk oluyor. Tetkikler yapıldı. Reina'dan kaynaklandığı ve ödem oluştuğu söylenmişti. Gitmediğim yer kalmadı. Bir tanı konulamadı. Bir doktor da İmmünoloji bölümüne gitmeni öneririm demişti. Ne yapmalıyım?

  • Ellerimde ve Kollarımda Morarma, Şişlik ve Ağrı Oluyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 28 yaşındayım. 8 sene önce ellerimde kızarma, morarma ve hissizlik oluştu. Daha öncesinde de vardı fakat bu kadar yoğun değildi. Kollarımda ve ellerimde yoğun bir baskı hissediyorum, kan gitmiyor hissi ve görüntüsü oluyor. Doktora gittim. Damarlarımda dolaşım azlığı ve Reynoud olduğu, öncelikle ellerimi soğuktan korumam gerektiği söylendi. Fakat ellerim sıcak ortama girdiğinde, daha fazla şişlik, kızarma ve hissizlik oluyor. Kollarım ve bacaklarım kangren görüntüsünde, benek benek ve mor. Özellikle kollarımda şiddetli ağrılar oluyor ve sağ göğsüme vuruyor. Kullandığım ilaçlar fayda etmedi. Bu konuda ne yapmalıyım? Cerrahi müdahale yapılması gerekli mi?

  • Doktorum Bende Damar Daralması Olduğunu Söyledi, Önemli Bir Şey midir?

    Şimdiden teşekkür ederim. 19 yaşındayım, benim sorunum ellerim ayakları buz gibi oluyor ve vücudumun rengi morarıyor sıklıkla. Doktora gittim bana damarların daralması gibi bir şey söyledi ve damar acıcı ve kan sulandırıcı verdi ama pek etkisini göremedim. Sadece vücudumu uyuşturdu. Önemli bir şey var mıdır?

  • Sempatektomi Ameliyatı Sonrasında Tekrar Ağrı ve Uyuşmalarım Başladı. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 3 sene önce, kalp damar cerrahinde Reyno operasyonu geçirdim ve şu an aynı ağrılarım ve uyuşmalarım tekrar çok şiddetli şekilde başladı. Sol kolumda ve sol ayağımda devamlı uyuşma oluyor. Kolumu ve ayağımı ısıtamıyorum. İşim çok ağır, ondan mı bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

  • Kansızlık Problemim Var ve Çok Üşüyorum. Ne Yapmalıyım?

    Selam, benim kansızlık problemim var ama 5 aydır ilaçlarımı bıraktım. Son 10 gündür aşırı bir üşüme var. Herkesin kısa kolluyla gezdiği ortamda ben hırkayla bile üşüyorum ve burnumun ucu ve ellerim buz gibi oluyor. Bir de baş dönmem oluyor. Bunun tek sebebi kansızlık mıdır?

  • Kolumda ve Elimde Uyuşma Oluyor. Ne Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, 2 aydır kolum uyuşuyor ve geçiyordu. Fakat 1 haftadır sol elimin uyuşuk. Bu önemli bir şey mi, yani doktora gitmem gerekiyor mu?

  • Çok Üşüyor ve Çabuk Yoruluyorum. Bacağımda Ağrı ve Uyuşma Var. Sebebi Nedir?

    Merhaba, benim sorunum çok üşüyor olmam ve çok çabuk yorulmam. Ellerim genellikle morarır, kırmızı olur ve hiç ısınmaz, hep soğuk kalır. Çok çabuk yorulurum. Bir de gece yatarken, sağ veya sol bacağımda uyuşma oluyor ve çok ağrı yapıyor. Bunların sebebi ne olabilir?

  • Belirtilerim Sistemik Lupus'u mu Destekliyor?

    Merhabalar, ben 26 yaşındayım. Ellerimde soğukta morarmalar oluyor diye romatoloji uzmanına başvurmuştum. Reynould fenomonisi ön tanısıyla izleniyordum. Çok şiddetli eklem ağrılarım oldu. Yapılan testlerde tek olumsuzluk ana pozitifliğiydi. Mide bulantılarım oluyor, baş ağrım, başta dolgunluk hissi, burun içinde yaram var ve sızıntı tarzında değil ama kanama oluyor. Ellerim ayaklarım kesiliyor, bayılacakmışım gibi oluyorum, çarpıntım başlıyor. Doktorum kesin birşey demedi ama bu belirtiler sistemik lupusu mu destekliyor?

  • Reynoud Sendromunun Belirtileri Kış Aylarında da Devam Eder mi?

    Ben Reynoud hastasıyım. Bütün tahlillerim yapıldı temiz çıktı. Acaba bunun kesin çözümü nedir, ameliyatla çözüm olur mu? Birde acaba kışında bunun belirtileri devam eder mi?

  • Evde İş Yaparken Parmaklarım Morarıyor, Uyuşuyor ve Hissetmiyorum, Bu Neden Kaynaklanıyor?

    Merhaba, benim sorum bulaşık yıkarken veya bir şey sıkarken aniden parmağım morarıyor, uyuşuyor, hissetmiyorum. Dört beş gün sürüyor bu hep oluyor, çok rahatsız ediyor. Bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

  • Parmaklarımda Sararma, Morarma ve Uyuşmalar Oluyor. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 2 yıldır sol elimin yüzük parmağı ilk önce sararıyor, sonra morarıyor ve uyuşuyor. Bu daha sonra diğer parmaklarıma da geçti ve genelde soğuk veya çok rüzgarlı havalarda oluyor. Bu durumun sebebi ne olabilir, ne yapmalıyım?

  • Ellerim ve Ayaklarım Şişiyor, Morarıyor ve Uyuşuyor, Hangi Bölüme Gitmeliyim?

    Ellerim ve ayaklarım sürekli şişiyor ve morarma oluyor. El parmaklarında uyuşma oluyor. Ellerim ve ayaklarım ateşleniyor. Bu konuda sizden yardım almak istiyorum. Hangi bölüme gitmemi tavsiye edersiniz?

  • Parmaklarım Sarardıktan Sonra Morarıyor ve Uyuşuyor, Sebebi Ne Olabilir?

    Sol elimin işaret parmağı sararıyor ve sonra da morarıp uyuşuyor. Bu genelde kış aylarında ya da çok rüzgarlı havalarda oluyor. Bu git gide sol el parmaklarımın tamamında olmaya başladı. Her morarışında bir parmak artıyor.

  • Dizlerimdeki Uyuşma ve Üşümenin Sebebi Ne Olabilir?

    Dizlerimde genelde uyuşma (özellikle otururken) üşüme var. Bazen buz kalıbı gibi oluyorlar, o zaman daha fazla sızlıyor. Geçenlerde gittiğim bir özel hastanede konuyla ilgili testler yapıldı. Sonuçlarında hiçbir şey çıkmadı. Çok az kansızlık var ama önemli boyutlarda değil dendi. Ancak benim sorunum devam ediyor. Bazen de birden ısınıyor. Bu ani ısı değişikliklerinin nedenini de bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

  • Ellerimde Ağrı ve Uyuşma Var, Güçsüz Hissediyorum, Neden Kaynaklanabilir?

    Ellerimde ağrı var. Tırnaklarım morarıyor, ellerim güçsüz ve el işi yaparken elim uyuşuyor. Elimle pek fazla bir şey taşıyamıyorum. Kireçlenme dediler ama verdikleri ilaç sadece ağrı kesici, oda etki etmiyor.

BU SAYFAYI PAYLAŞ Facebook'ta paylaş

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Hekimler için korona virüsten korunma maskesi
Koronavirüs salgınını 'kitlesel histeri' olarak niteleyen ABD'li pastör, Covid-19'dan öldü
Kanser hastalarına "Kovid-19 sürecinde daha fazla dikkatli olun" önerisi
Pınar Okyay kimdir? Pınar Okyay nereli, kaç yaşında?
"Yanlış maske korumaktan çok virüsü bulaştırır"
Koronavirüs havadan bulaşır mı? Bilim dergisi korkutan iddiaya noktayı koydu
Koronavirüs: Pirene dağlarından helikopterle kurtarılan adama karantinayı ihlal cezası kesildi
Korona virüs hastası minik ikizlere hastanede doğum günü sürprizi
Bakan Koca, "Hazırlık içerisindeyiz" demişti! İkinci Bilim Kurulu üyelerinin isimleri netleşti
Sosyal izolasyonda uyku düzenine dikkat
Prof.Dr. Ercan, entübasyonun salgın sonrası yaşanabilecek olası etkilerine dikkat çekti

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]