Dr. Hastane.Com.Tr Doktoru Hastane.com.tr Cevabı:
Site kuralları gereği ilaç ismi öneremiyoruz, Hastaların çoğunda en belirgin semptom ağrıdır. Dolayısıyla tedaviden öncelikle beklenen, ağrının bir an önce giderilmesidir. Tedavide iki önemli nokta göz önünde bulundurulmalıdır: Gastrit iyileşmesi ve semptomların giderilmesi için akut tedavi, Gerekli durumlarda, uzun süreli idame tedavisi ile ülser nükslerinin önlenmesi.
Tedavide Kullanılan Başlıca İlaçlar Mide Asidindeki Yükselmeye Karşı İlaçlar
H2 reseptör antagonistleri Proton pompası inhibitörleri.
Gastritin Nedeninin Helicobacter Pylori Olduğu Durumlarda, Organizmanın Eradikasyonuna Yönelik İlaçlar
Ranitidin bizmut sitrat + antibiyotikler H2 reseptör antagonistleri + antibiyotikler Proton pompası inhibitörleri + antibiyotikler.
İdame Tedavisi Gerektiren Durumlar
İdame tedavisi, hastaların her gün tablet aldığı, uzun süreli tedavidir. Yaşlı ve ağır gastrit vakası olan hastalarda tavsiye edilmektedir. Yalnız sınırlı sayıda antiülser ilacı idame tedavisinde kullanılabilir. Orijinal ranitidin gibi H2 reseptör antagonistleri idame tedavisinde başlıca kullanılan ilaçlardır Gastroözofageal
Reflü Hastalığı
Reflü, asidik mide içeriğinin yemek borusuna (özofagus) geri dönüşüdür. Yemek borusu üstündeki kemik (sternum) arkasında yanma hissi, asidik, acı ve ekşi sıvının boğaza ve ağza gelişi sık ve uzun süreli periyodlar halinde tekrarlarsa, gastroözofageal reflü hastalığı oluşur. Bu hastalığın tedavisi için H2 reseptör antagonistleri veya proton pompası inhibitörü kullanılabilir. İlaç tedavisinin yanısıra şu konulara dikkat edilmelidir: Baharatlı, asitli yiyeceklerden, çikolata gibi yağlı gıdalardan, turunçgiller ve meyve sularından uzak durun. Çay, alkol, kolalı içecekler ve hatta kafeinsiz kahve alımlarınızı sınırlayın. Kilonuza dikkat edin. Fazla kilolarınızdan kurtulun. Aşırı yemek yemeyin. Her zaman ölçülü yiyin. Sigarayı bırakın (veya en azından azaltın). Yemekten hemen sonra spor yapmayın. Yatmadan evvel atıştırmayın. Yemeklerinizi yatmadan en az 3 -4 saat önce yiyin. Yatağınızın başucunu yükseltin veya ilave yastık kullanın. Haftada 3 veya daha fazla antiasit alıyorsanız, doktorunuza başvurun.
Bu tavsiyeler, genel bilgilerdir. Fakat unutmayınız ki, özel rahatsızlığınız için en iyi tavsiye, şikâyetlerinizi dinleyen ve sizi muayene eden doktorunuzun tavsiyesidir.