Uzmanlar, Ramazan ayında emilimleri diğer besinlere kıyasla daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yükselten ve daha fazla tokluk hissi oluşturan besinler tüketilmesini öneriyor. Hindi eti ise, besin değerleri ve kırmızı & beyaz ete nazaran daha uzun süre tokluk hissi vermesi ile bu özelliklere en uygun besin olarak dikkat çekiyor. Koroner kalp hastalığı riskini de önemli derecede azaltan hindi eti, aynı zamanda %91 - %100 oranları arasındaki sindirilebilirlik değeriyle içerdiği tüm proteini vücut proteinine dönüştürülebiliyor. İFTAR VE SAHUR SOFRALARINA YENİLİK KATIN! Her sosa kolayca uyum sağlayarak mutfaktaki yaratıcılığı artıran hindi eti, kırmızı ve beyaz etle pişirilen yemeklerde kullanılarak öğünlere yepyeni alternatifler katıyor. ÖRNEK TARİF 1 Hindi etli patlıcan kebabı Malzemeler ⦁600 gr Sote But ⦁3 Adet Orta Boy Patlıcan ⦁1 Adet Domates ⦁3 Adet Biber ⦁½ Su Bardağı Sıvı Yağ ⦁1 Adet Soğan ⦁2 Çorba Kaşığı Salça Hazırlanışı Orta boy patlıcanları irice küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yağ çekmemesi için bekletin. Bu esnada tencerenizde hindi sote butlarınızı ince doğranmış soğanla birlikte 10 dakika kavurun. Daha sonra 2 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterli miktarda su verip suyunu çekmesini bekleyin. Isladığınız patlıcanları süzüp kızgın yağda kızartın. Kızartılan patlıcanları fırın tepsinize alın, pişen etleri de ilave edip fırına verin. 10 dakika 120° lik fırında pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! ÖRNEK TARİF 2 HİNDİ ÇOBAN KAVURMA Malzemeler ⦁600 gr hindi but ⦁200 gr ayçiçeği yağı ⦁100gr zeytin yağı ⦁100 gr tereyağı ⦁1 baş kuru soğan ⦁6 diş sarımsak ⦁2 adet yeşil biber -1 adet kırmızı kaypa biber ⦁4 adet domates - Taze kekik ⦁2 kaşık balzamik ⦁Arzuya göre: tuz-karabiber-kırmızıbiber-pul biber Hazırlanışı Hindi butları kuşbaşı doğranıp. Sıcak ayçiçeği yağında mühürlenmesi için karıştırılır. Etler suyunu salmamalıdır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı konup, etler ilave edilerek balzamikle çektirilir. Doğranmış soğan sarımsak ve biberler ilave edilip sotelenir. Tereyağı ilave edilir Diriliğini yitiren malzemeler e doğranmış domatesler ve arzuya göre baharatlar eklenerek son kez karıştırılır. Üzerine kekik serpilerek servis edilir. ÖRNEK TARİF 3 FIRINDA HİNDİ GÜVEÇ Malzemeler ⦁2 kg hindi but fileto ⦁100 gr zeytinyağı ⦁200 gr tereyağı ⦁2 kaşık biber salçası ⦁1 baş soğan ⦁6 diş sarımsak ⦁500 gr taze fasulye ⦁4 adet patlıcan ⦁4 adet kabak ⦁4 adet patates ⦁3 adet domates ⦁4 adet sivri biber ⦁4 defne yaprağı ⦁Tuz-karabiber-kekik-pul biber Hazırlanışı Piyaz doğranmış soğanlar güvecin içinde, zeytinyağı ve tuz ile ovulur. Kuşbaşı doğranmış hindi etleri ve salça ilave edilerek karıştırılır. Sırasıyla temizlenip parçalara ayrılmış taze fasulye, kabak, patlıcan, patates, biberler ve domatesler güvece kat kat döşenir. Sarımsaklar ve defneyaprakları aralara serpilir. Baharatlar da üzerine serpilir.1 b ardak kadar su üzerine gezdirilir. Tereyağı dilimlenip en üstüne yayılır. Alüminyum folyo veya yağlı kâğıtla ağzı sıkıca kapatılıp pamuklu bir iple güvecin ağzı sıktırılır. Kaynamaya başlayana kadar Ocağın üzerinde tutulup,200 derece fırında yaklaşık 110 dakika pişirilir.
1.6.2017 1 - 27445
|