İbrahim Tatlıses Instagram Paylaşımıyla Sağlık Durumunu Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde hafızasını kaybettiği ve müziği bırakacağı yönünde haberleri görünce çılgına dönen ünlü sanatçı, kızının videosunu paylaşarak sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

2011 yılında silahlı saldırıya uğrayan ve başından vurulan İbrahim Tatlıses, uzun bir tedavi süreciyle sağlığına kavuşmuştu.  Kırılan kafatası kemiğinin parçalarından biri, risk taşıdığı için ameliyat sırasında o bölgeye dokunulmayan Tatlıses, tekrar beyin ameliyatı olmak için uzun süre ABD'de kalmıştı. 

"İNSAN BUNUN İÇİN YAŞAMAZ MI!"

Başarılı geçen ameliyatın ardından Türkiye'ye dönen Tatlıses hakkında hafızasını kaybettiği ve bir daha şarkı söyleyemeyeceği yönünde yapılan haberler ünlü sanatçıyı kızdırdı. 

İbrahim Tatlıses Instagram hesabından çıkan haberleri yalanlayıp kızının videosunu paylaşarak şunları yazdı: "Şuna baksana ya insan ya bunun için yaşamaz mı be? Tabi ki yaşar! Gel de söylenen dedikodulara kulaklarını tıkama! Allah sizleri bildiği gibi yapsın. Yok efendim hafızam yerinde değilmiş, yok efendim şarkının sözlerini unutmuşum yok efendim stüdyoya girmişim yok efendim falan da falan! "

"KENDİNİZ OLUN!"

"Peki bunların hepsi olurken ben nasıl oluyor da bunları yazıyorum acaba? Bir gün herkes İBO'cu olacak demiş miydim? İlla ki İBO'cu olmanız gerekmiyor kendinizci olun yeter kalın sağlıcakla! "


Peki Hafıza Kaybı Nedir?

Amnezi veya hafıza kaybıbelleğin (hafızanın) rahatsız olması, bozukluğa uğraması durumudur. Amnezinin nedenleri organik veya fonksiyonel olabilir. Travma veya hastalıklar yüzünden beynin zarar görmesi veya belirli (çoğunlukla sedatif) maddelerin kullanımı organik nedenlerindendir. Fonksiyonel nedenler psikolojik faktörlerdir, savunma mekanizmaları gibi. Histerik travma-sonrası (post-travmatik) amnezi bunun örneklerindendir. Amnezi aniden olabilir. Bu tip amnezi orta yaş veya daha yaşlı kişilerde, özellikle erkeklerde daha yaygındır ve genellikle 24 saatten kısa sürer.

Amnezi Çeşitleri;

 

 

 


  • Anterograd amnezi, yeni hatıraların (olayların) uzun süreli hafızaya aktarılamadığı amnezi tipidir. Bunun sonucunda hastalar bu tip amnezinin başlangıcından itibaren olmuş şeyleri, olaydan birkaç dakika sonra hatırlayamayacaklardır. Bu tip amnezinin zıddı, hastanın amnezi başladıktan önceki döneme dair bir şey hatırlayamadığı retrograd amnezidir. Aslında bu terimler belirli bir neden veya etyolojiden ziyade semptom modellerini kategorize etmekte kullanılırlar. Her iki amnezi kategorisi de aynı hastada birlikte görülebilir ve genellikle beynin epizodik/deklaratif bellek ile ilişkili kısımlarının zarar görmesi sonucu oluşur.

  • Travmatik amnezi, genellikle baş yaralanması sonucu olur. Travmatik amnezi çoğunlukla geçicidir; amnezinin süresi yaralanmanın derecesine bağlıdır ve diğer fonksiyonların iyileşmesine dair gösterge niteliği taşıyabilir. Orta seviyede bir travma, örneğin bir araba kazasında yaşanan, kazazedenin kazadan hemen önceki dakikalara dair hatırasının kaybolmasına neden olabilir.

  • Disosiyatif amnezi, psikolojik veya duygusal travma sonucu oluşan uzun-süreli bastırılmış belleği tanımlamakta kullanılır.

  • Korsakov sendromu; uzun süreli alkolizm bu tip hafıza kaybına yol açabilir. B1 vitamini eksikliği sebebiyle beynin zarar görmesi sonucu oluşur ve eğer alkol alımı ile beslenme düzeni değiştirilmezse ilerleyebilir. Başka nörolojik sorunlar da bu amnezi tipiyle birlikte görülebilir.

  • Laküner amnezi, belirli bir olay hakkındaki hafıza kaybıdır.

  • Disosiyatif füg veya füg durumu, çoğunlukla geçici olan ve psikolojik travma sonucu oluşan bir amnezi tipidir.

  • İnfantil amnezi veya çocukluk amnezisi kişinin kendi çocukluğundaki olayları hatırlayamamasıdır. Nedeni hakkında çeşitli teoriler mevcut olsa da, kesin sebebi bilinmemektedir.

  • Global amnezi, tam hafıza kaybıdır. Travmatik bir olaydan sonra oluşan bir savunma mekanizması olabilir.

  • Posthipnotik amnezi, hipnoz sırasında olan olayların unutulması veya eski hatıraların tekrar hatırlanmasının mümkün olmaması.

  • Psikojenik amnezi, beynin doğrudan yaralanması, fiziksel travma veya hastalık değil de psikolojik sebepler sonucu oluşan amnezidir.

  • Kaynak amnezisi, kişinin belirli bir hatırayı hatırlamasına rağmen bu hatırayı (bilgiyi) hangi kaynaktan bildiğini hatırlayamamasını içeren bellek bozukluğudur.


9.6.2015 1 - 17617



İlgili Diğer Yazılar
2 kez kısmi felç geçirdi, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu
2 kez kısmi felç geçirdi, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu
Beyin tümörlerinin 5 belirtisine dikkat!
5 yaşındaki çocuğa beyin sapı tümörü teşhisi konuldu
5 yaşındaki çocuğa beyin sapı tümörü teşhisi konuldu
Cep telefonu ile beyin tümörü arasında bağ yok!
Cep telefonu ile beyin tümörü arasında bağ yok!
Silinen anılar tamamen unutmulur mu?
Silinen anılar tamamen unutmulur mu?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Göziçi İğne Nedir? Neden Yapılır? İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Yakını Görememe ve Tedavisi İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Botoks Nedir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Sağlık Video Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi
Katarakt Ameliyat Sonrası Gözlük İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi

 

[Hata Bildir]