İyileşme sürecini hemşirelerden başka kimse bu kadar yakından bilmez. Yaygın hastalıklar için gizli reçetelerini paylaşan hemşirelerin uzmanlığından bir şeyler öğrenin. Basit hastalıkları tedavi etmede kullanılan bu 5 kolay tedavi yöntemi sayesinde kendi evinizde sağlık uzmanı olabilirsiniz.
Kesik ve Çürükler için: Lahana
Bir dahaki sefere, bir yarayı temizlemek için ecza dolabınızda bir şey bulamadığınızda, lahana kullanmayı deneyin. Bazı hemşireler, bir kesik veya sıyrıktan gelen iltihap veya kan gibi istenmeyen sıvıları temizlemek için bu yapraklı sebzeyi kullanıyor. Yaralı bölgeye, yatıştırmak ve temizlemek için gazlı bezle birlikte buzdolabında soğuttuğunuz lahana yaprağını sarın ve düzenli olarak yaprakları değiştirin.
Soğuk Algınlığı için: Tuzlu Su
Soğuk algınlıkları genellikle uzun sürer çünkü vücudunuz bütün mikropları sisteminden atamaz. Bu yüzden bu basit yöntemi yakınlarını iyileştirmek için kullanabilirsiniz. 3 çay kaşığı kosher tuzu (geniş yüzeyli, kristal yapılı katkısız tuz), bir çay kaşığı karbonatla birlikte 1 litre suda karıştırın. İçerikler çözülene kadar karıştırın. Sonra bir yandan başınızı lavaboya doğru eğerek bir yandan da bir şırınga kullanarak yüksek basınçlı tuz çözeltisini bir burun deliğine sıkın ve sıvının diğer burun deliğinizden çıkmasını sağlayın. Çocuklar için bu çözeltiyi basınç yaratan şırınga olmadan, bir damlalık kullanarak uygulayın. Bu ev reçetesi özellikle kronik sinüziti olan kişiler için harika bir yöntemdir.
İçki Sersemliği için: Pedialyte
Hepimiz, içki sonrası sersemliğini engellemek için gereken şeyin su olduğunu biliyoruz. Ancak, bazen, su tek başına işe yaramıyor. Bu bazı hemşireler Holly, akşamdan kalmış olmanın verdiği sabah baş ağrılarını önlemek için oral rehidratasyon çözeltisi olan Pedialyte içmeyi öneriyor. Bu içecek içkiyi fazla kaçırdığınız bir gecenin ardından elektrolitlerinizi yenilemek ve vücudunuza su kazandırmak için harika bir yoldur.
Hafif Dereceli Yanıklar için: Tam Yağlı Süt
Bir dahaki sefer, hafif bir yanıkla karşılaştığınızda suyun altına koymak yerine tam yağlı süt dökmeyi deneyin. Sütün içindeki protein ve yağlar iyileşmeyi hızlandırır böylece ciltteki yanık daha çabuk iyileşir. Hemşireler, soğuk kompres yapmak için bir havluyu sütle ıslatarak, yanık olan bölge üzerinde 15 dakika bekletmeyi öneriyor. Kötü koku oluşmasını engellemek için kompresten sonra ellerinizi ve havluyu yıkamayı unutmayın.
Kaşıntı için: Nane Çayı
Kaşıntılı deriyi kaşımamalısınız. Kaşınan bölgeye nane çayı uygulamayı deneyin. Nanedeki mentol hem anestezik hem de anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Nane aynı zamanda, deri içine kolayca emilen bir anti-enflamatuar olan hidroklorik asit içerir. Hemşireler, bu bilinmeyen yöntemi denemek için 2 fincan suyu kaynatın ve 28 gramlık kurutulmuş nane yaprağını suyun içinde demleyi öneriyor. Sonra çayın soğumasını bekleyin ve temiz bir bezle kaşınan bölgeye kompres yapın.
4.2.2012 1 - 10688
|