Göz Hastalıkları Okul Başarısını Etkiliyor

Siirt Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şaban Kılıç, "Göz problemleri yaşayan ve muayenesi yapılmayan çocuklar zamanla tahtada işlenen dersi takip edememe, ders çalışırken odaklanamama ve akabinde göz veya baş ağrısı ve kızarıklık yaşayabiliyor" dedi.

Göz Hastalıkları Okul Başarısını Etkiliyor
Siirt Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şaban Kılıç, "Göz problemleri yaşayan ve muayenesi yapılmayan çocuklar zamanla tahtada işlenen dersi takip edememe, ders çalışırken odaklanamama ve akabinde göz veya baş ağrısı ve kızarıklık yaşayabiliyor " dedi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul giden çocuklara yapılacak göz muayenelerinin çocukların okul başarısını arttırdığını söyledi.

Göz muayenelerinin önemine dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu:

"Yeni okul dönemi start aldı, öğrenciler sıraları doldurdu. Bilinmesi gerekir ki çocukları eğitim dönemine hazırlamada en büyük gerekliliklerin başında göz muayenesi gelir. Çünkü göz problemleri yaşayan ve muayenesi yapılmayan çocuklar zamanla tahtada işlenen dersi takip edememe, ders çalışırken odaklanamama ve akabinde göz veya baş ağrısı ve kızarıklık yaşayabiliyor. "

Göz problemleri zamanla çocukların ders çalışmaktan uzaklaşmasına ve akademik başarılarının düşmesine neden olabileceğini belirten Kılıç, "Bu sebeple çocukların bu gibi sorunlarla karşılaşma riskinin önüne geçebilmek için mutlaka bir göz sağlığı uzmanına götürülmesi gerekir. " diye konuştu.

24.9.2016 - 23199

Ameliyattan korkanlar için; ameliyatsız alt-üst göz kapağı estetiği !
Göz Çevrenizi Işık Dolgusu ile Gençleştirmek Mümkün
Görme engellilerin kansere yakalanma riski düşük
Akıllı telefonlar kalıcı göz hasarına yol açabilir
Göz muayenesi trafikte hayati önem taşıyor