Eksik Diş Kaderiniz Olmasın

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Testereyi andıran ağız yapılarıyla birçok insanın korkulu rüyası olan köpek balıkları gibi 3 bine yakın dişimiz olsaydı, bir-iki diş eksikliği pek de göze batmazdı.

Eksik Diş Kaderiniz Olmasın

Ancak 32 diş bulunan insan ağzında meydana gelen bir diş eksikliği dahi gülüşümüzü ve sağlığımızı negatif etkiliyor " diyor

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, komşu hiçbir dişe zarar vermeden yapılan implant tedavisini ve son teknoloji yöntemlerle yapılan diş eksikliği tedavilerini anlattı…

Eksik diş tedavisinde uygulanan iki ayrı yöntem vardır. Metal ve zirkonyum altyapılı köprü protezleri yani porselen dişler ya da çene içine yerleştirilen vida benzeri yapay diş kökleri ile uygulanan implant tedavisidir.

Porselen köprü tedavisi nasıl uygulanır?

Porselen köprü tedavisinde, diş eksiği olan boşluğun iki yanındaki komşu dişlerin bir miktar ufaltılması gerekir. Aşındırılan dişlerin ölçülerinin alınmasıyla devam eden işlem, yaklaşık bir hafta içinde hazırlanan zirkonyum ya da metal altyapılı köprülerin yapıştırılmasıyla sona erer.

DOKU UYUMU ÖNEMLİDİR

İmplant tedavisi nedir ve nasıl uygulanır?

İmplant tedavisinde kullanılan malzeme çene kemiğine yerleştirildiği için doku uyumu oldukça önemlidir. Özellikle yüzde 100 titanyum implantlar, diş eksikliği tedavisi yaptıran kişinin alerjik reaksiyon gösterme riskini en aza indirir. Bu implantlar, yaklaşık beş dakika süren bir işlem ile lokal anestezi altında boşluk olan bölgeye yerleştirilir.

DEFORMASYON MEYDANA GELMEZ

İmplant acılı ve ağrılı bir işlem midir?

Özellikle diş eksikliğinin minimum olduğu ağızlarda tek bir implant uygulaması yapılıyorsa, bu işlem hem oldukça kısa sürer, hem de kişi hiçbir ağrı ya da acı hissetmez. Lokal anestezi altında yapılan tedavi sonrasında, kişilerin en büyük kaygılarından biri de yüzlerinde oluşabilecek şişliklerdir. Ancak bu tedavi sonrasında ağrı ya da görünümde bir deformasyon meydana gelmez. İmplant sayısı arttıkça tedavinin süreci doğal olarak uzar. Eğer ağzınızda hiç dişiniz yoksa ve çene kemiğinizde erime varsa, bu durumda işlem bir buçuk saate dek uzayabilir.

Çünkü bu koşulda altı implant yapımının ve cerrahi işlemin yanı sıra bir de kemik ilavesi yapılır. Bu tür bir tedavide çok kısa süreyle yüzünüzde hafif bir şişlik meydana gelebilir. Ancak ağzınıza yapılacak implant sayısı ağrı ya da acı duymanıza yol açmaz. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra kaynaşma için gereken bekleme sürecinin ardından porselen zirkonyumların yapılma işlemi başlar. Bu da yaklaşık beş ya da altı günlük bir süreç demektir. İmplantlarınızın ağızla uyum süreci için geçen üç ya da altı aylık süreçte, geçici dişlerinizle beslenmenize rahatça devam edebilir ve estetik görünümünüzü koruyabilirsiniz.

VİDALAR KESİNLİKLE GÖRÜNMEZ

All on Four implant tedavisi nedir?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Eğer ağzınızda hiç dişiniz yoksa ve çenenizde kemik erimesi varsa, daha az sayıda özel implantın çene kemiğine yerleştirilmesiyle yapılan sabit damaklara sahip olmanızı sağlayan All on Four tedavisi sizin için ideal yöntem olabilir. Dört üye implantın üzerine vidalanan porselen dişlerle yapılan damaklardan vidalar kesinlikle görünmez " diyor.

6.3.2019 0 - 38450



İlgili Diğer Yazılar
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Sıcak Havada Soğuk İçecekler Dişlerinizi Sızlatıyor Mu?
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
Gülüş tasarımı ile hem estetik hem de fonksiyonel sonuçlar mümkün!
Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde engelliler için özel klinik oluşturulacak
Dokuz Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde engelliler için özel klinik oluşturulacak
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli?
20 yaş dişleri ne zaman çekilmeli?
Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Fazla Kilolu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Sağlık Video Bağırsak Gazı Neden Olur?
Bağırsak Gazı Neden Olur?
Sağlık Video Gastrit Neden Olur?
Gastrit Neden Olur?
Sağlık Video Mide Ülseri Kanama Yapar mı?
Mide Ülseri Kanama Yapar mı?

 

[Hata Bildir]