Cilt Gençleştirmede Kimyasal Peeling Yerine Karbon Peeling

Cilt gençleştirmede kimyasal peeling yerine karbon peeling Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş: "Gözeneklerde sıkılaşma, cilt kalitesindeki artış ve renk düzensizliklerini azaltıp daha homojen daha parlak bir cilt yakalıyoruz" "Aydınlanmış parlak cilt görünümü uzun süre devam ediyor.

Cilt gençleştirmede kimyasal peeling yerine karbon peeling

Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş:

"Gözeneklerde sıkılaşma, cilt kalitesindeki artış ve renk düzensizliklerini azaltıp daha homojen daha parlak bir cilt yakalıyoruz"

"Aydınlanmış parlak cilt görünümü uzun süre devam ediyor. Eğer gözeneklerde bir sıkılaşma sağlarsak bu artık kalıcı oluyor"

İZMİR - Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, kimyasal peeling yöntemine göre en iyi alternatif olan karbon peeling ile leke tedavisi, gözenek küçültme, cilt sıkılaştırma, cilt gençleştirme gibi yenileyici işlemlerde kalıcı sonuç alınabildiğini söyledi.

Lazer teknolojisi ile tedaviye ismini veren karbon sıvısı beraberinde gerçekleştirilen karbon peeling hakkında bilgi veren Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, uygulamanın kimyasal bir olmadığını vurgulayarak, "Bildiğimiz toz karbonu toz haline getirip hastanın yüzüne uyguluyoruz. Peeling kısmını da Q-switched lazerle yapıyoruz. Uyguladığımız karbon bu uygulamada lazeri tutuyor. Cilt üzerinde olduğu için tutulum sadece cilt üzerinde kalıyor. Cilt altına lazer ışını dövme silme işleminde olduğu gibi ulaşmıyor. Karbon tarafından tutulan lazer, cilt altına doğru yayılan ısı enerjisi ortaya çıkartıyor. Bu ısı enerjisi de bizim işlemden beklentilerimizi karşılıyor. Gözeneklerde sıkılaşma, cilt kalitesindeki artış ve renk düzensizliklerini azaltıp daha homojen daha parlak bir cilt yakalıyoruz. Aynı zamanda bir miktarda renk veren hücreler tarafından da tutularak, onların dağılmasını ve lekelerin de hafif miktar açılmasını sağlıyor. Bu işlemden sonra hastada daha aydınlık, daha parlak ve daha sağlıklı görünen bir cilt elde ediyoruz" diye konuştu.

"Gözeneklerin sıkılaşması kalıcı oluyor"

Karbon peeling ile 5-10 seans aralığında istenilen kalıcı sonucun alındığını ifade eden Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi'nde görev yapan Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, "Uygulamanın bir artısı cilt üzerinde bulunan ayva tüyü ya da kalın tüylerin beyazlamasını sağlayarak aydınlanmanın daha da artmasına katkı sağlıyor. Bu devam eden uygulamalarla yani bir 5-10 seans sonrası istediğimiz o net görüntüyü elde ediyoruz. Bu birkaç yıl cilt üzerinde kalıcılığını koruyor. Aydınlanmış parlak cilt görünümü uzun süre devam ediyor. Eğer gözeneklerde bir sıkılaşma sağlarsak bu artık kalıcı oluyor. Tekrar genişlemesini beklemiyoruz" dedi.

2-3 hafta arayla uygulanıyor

Karbon peelinge talebin oldukça yüksek olduğunu belirten Dr. Kocabaş, uygulama sonrası günlük yaşantıya hemen devam edilebildiğini ifade etti. Uygulamanın en büyük artısının hastayı günlük hayattan koparmaması olduğunun altını çizen Dr. Engin Kocabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir cilt altına iğne, cihaz gibi uygulama yapılmıyor. Hasta işlemden sonra günlük hayatına kanama, kızarıklık olmadığı için devam edebilir. Karbon peeling uygulaması 2-3 hafta arayla uyguladığımız bir uygulama. Bu uygulamalarda hedeflediğimiz etkiye ulaştıktan sonra sonlandırıyoruz. Talep çok fazla çünkü en büyük avantajı günlük hayattan alıkoymaması ve işlemin 10 dakika kadar sürmesi. Buradan çıkınca hastalar yaşantılarına iş hayatlarına devam ediyorlar. Sadece güneş koruması istiyoruz."

10.11.2017 - 29843



Konuyla İlgili Sorular
İlgili Forum Konuları

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

SAĞLIK VİDEOLARI Tüm Videolar
Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?

 

[Hata Bildir]