Kalp Ameliyatında "Küçük Kesi" Konforu

Kalp hastalarına uygulanan "küçük kesi" ameliyatlarıyla hastaların kısa sürede iyileştiğini ve estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşmadığını bildirdi.

Kalp Ameliyatında
Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp hastalarına uygulanan "küçük kesi " ameliyatlarıyla hastaların kısa sürede iyileştiğini ve estetik açıdan rahatsız edici bir görüntü oluşmadığını bildirdi.

Prof. Dr. Okutan, kalp rahatsızlığı nedeniyle küçük kesi ameliyatı geçiren hastalarla Medical Park Antalya Kalp Hastanesinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ameliyat tekniği hakkında bilgi veren Okutan, normal kalp ameliyatlarında göğsün ön tarafındaki bir kemiğin kesilerek göğüs boşluğuna ulaşıldığını ve bu kesiklerin 30 santimetre civarında olduğunu belirtti.

Gelişen teknolojiyle bu kesilerin 5 santimetreye kadar düşürüldüğünü anlatan Prof. Dr. Okutan, küçük kesi ameliyatlarında ya göğüs bölgesinden ya da koltuk altından göğüs boşluğuna girildiğini kaydetti.

Kalbin tamamını açmadıklarını, sadece "iman tahtası " denilen bölgeden 5 ila 7 santimetrelik kesik açarak operasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Okutan, operasyonun uzman bir ekip tarafından özel cerrahi teknikler kullanılarak yapıldığını ifade etti.

HASTALARIN KONFORU ARTTI

Prof. Dr. Hüseyin Okutan, küçük kesi ameliyatlarının hastalara birçok konuda konfor sunduğunu söyledi. Kısa kesi ile hastaların hem görüntü hem de iyileşme konusunda avantajlı olduğuna değinen Okutan, "Cilt kesiği çok kısa olduğu için ciltte herhangi bir iz ya kalmıyor ya da çok az kalıyor. Hastalar herhangi bir gömlek ya da tişört giydiklerinde görünen yara izi olmuyor bu da insanları rahatsız etmiyor " dedi.

Kemikte az açılma olduğu için iyileşme süresinin de azaldığına işaret eden Okutan, küçük kesi ameliyatlarında hastanın birkaç gün içinde taburcu olabildiğini, araç kullanabildiklerini, ağır eşya taşıyabildiklerini söyledi.

Bu tekniğin her kalp hastasına uygulanmadığının altını çizen Okutan, hastanın kalp rahatsızlığına göre karar verdiklerini açıkladı.

AMELİYAT İZİ KORKUTUYORDU

Serik ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Ayşe Atılgan, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle geldiği hastanede kalbinde iki delik olduğunu öğrendiğini söyledi. Kendisine koltuk altından küçük kesi ameliyatı önerildiğini anlatan Atılgan, bir hafta içinde taburcu olduğunu ve kendisini çok iyi hissettiğini belirtti.

Yaklaşık 12 yıl önce çarpıntı ve yüksek tansiyon şikayetiyle geldiği hastanede doğuştan aort damarında 3 yaprakçık yerine 2 yaprakçık bulunduğunu öğrenen 60 yaşındaki Semra Ersoylu da kalp ameliyatlarındaki büyük kesilerin kendisini korkuttuğunu dile getirdi.

Geçirdiği küçük kesi ameliyatıyla sağlığına kavuştuğunu belirten Ersoylu, "Şu anda göğsümde 5-6 santimlik kesik var ve beni rahatsız etmiyor. İstediğim kıyafeti rahatlıkla giyebiliyorum. Sağlık açısından da kendimi çok iyi hissediyorum " dedi.

PENCERELERİ DEĞİŞTİRDİ SES KESİLMEDİ

Konya'dan gelen 60 yaşındaki Halil İbrahim Duran, 6 ay önce ameliyatla kalp kapağının değiştiğini söyledi. Hastalığını ilginç bir olayla öğrendiğini anlatan Duran, şöyle konuştu:

"Evde yattığımda tahtaları kurt kemirir gibi ses duyuyordum. Pencereler ahşap olunca sesin pencerelerdeki kurttan geldiğini düşündüm. Pencereleri değiştirdim ancak ses gelmeye devam etti. Baktım ki ses benden geliyor. Doktora gittim. Doktor da kalp kapağımın değişmesi gerektiğini söyledi. Küçük kesi ile ameliyat oldum, artık sesler de kesildi. "

15.8.2014 - 15164

Çarpıcı araştırma: Erkekler maske takmaya daha az meyilli
İftardan sonra art arda sigara yakmak kalp krizi ve ölüm riskini artırıyor
Koronavirüste ikinci dalga ne anlama geliyor, risk ne kadar büyük?
Koku ya da tat kaybı COVID-19 belirtisi olabilir
Koronavirüs testi: Türkiye
Koronavirüs testi: Türkiye'deki COVID-19 testleri ile ilgili neler biliniyor?

Sağlık Video Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Grip Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Diş Beyazlatma Ne sıklıkla Yapılmalıdır?
Sağlık Video Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Bilek Burkulmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Sağlık Video Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?
Topuk Dikeni Nasıl Oluşur?