 |
UZMAN Klinik Psikolog Ceren Kaya, salgın döneminde depresyon ve kaygı bozukluğunun yüzde 52 arttığını belirterek, bu süreçte ruhsal sağlığı olumlu hale getirmek için uyku ve beslenme düzenine dikkat edilmesi ve egzersiz yapılması önerisinde bulundu.
|
|
 |
Güçlü bir bağışıklık sistemi gittikçe önem kazanırken, yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, "Vücutta en fazla mikroorganizmayı barındıran, bağırsak mikrobiyotasıdır.
|
|
 |
Uzaktan öğretim sürecinde, çocuklarda değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle, diş çürüklerinin arttığına dikkati çeken Dr. Öğr. Üyesi Özge Bektaş "Çocuklara günde en az iki kez diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı" dedi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, yapılan araştırmalar sonucu günlük 70 gramın üzerinde kırmızı et tüketiminin bağırsak kanserine karşı riski artırdığına dikkat çekerek, "Özellikle de işlenmiş et ürünleri, salam ve sucuk gibi ürünleri fazla tüketmemek gerekiyor" dedi.
|
|
 |
İltihaplanma ya da yangı olarak bilinen, stres, depresyon ve hareketsiz yaşamla da ortaya çıkan inflasmasyona karşı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Yeme bozukluklarının altında bebeklik döneminde anne ile kurulan bağın rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Emin Çağlar, "Psikiyatrik açıdan anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor.
|
|
 |
Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşılıyor.
|
|
 |
- Sosyal medyadaki popüler diyetler sağlığı riske atabilir Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, diyetin kişiye özel olması gerektiğini belirtti Sosyal medyadan görülerek uygulanan diyetler, insan sağlığını tehdit ediyor.
|
|
 |
Dr. Gürkan Kubilay, bugün FOX TV'de Çağla İle Yeni Bir Gün programında Çağla Şikel'in konuğu oluyor. Diyet ve sağlıklı beslenme konusunda birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulunan Dr. Gürkan Kubilay, izleyenler tarafından merak ediliyor.
|
|
 |
Yılbaşı günü dahil 4 günlük karantina sürecinde evde kalacak vatandaşların atıştırmalıklara fazlaca yöneleceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, bu senenin en çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli tariflerinden örnekler verdi.
|
|
 |
Sağlıklı beslenme ve egzersizle yaklaşık 60 kilo verdi Samsun'un Havza ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Recep Çavdar, sağlıklı beslenme ve egzersizle fazla kilolarından kurtulup 2 yılda yaklaşık 60 kilo verdi.
|
|
 |
Pandemi döneminde özellikle evde kalanların dengesiz beslenme eğilimlerinin arttığına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, "Beslenmemizi düzenlemek bizim elimizde.
|
|
 |
Kış aylarında kalbi soğuktan korumanın yollarını anlatarak kalp için beslenme önerileri veren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sabahattin Gündüz, "Kış aylarında kalbimizi soğuktan korumak için kalın kıyafetler giymek yerine ince ve kat kat kıyafetler tercih etmeliyiz" dedi.
|
|
 |
Obezite Covid-19'da ağır hastalık riskini artırıyor Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, Covid-19'a güçlenmek için fazla kilolardan kurtulmak gerektiğini söyledi Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, Covid-19'a yakalanan obezlerde, hastalığın daha ağır seyrettiğini, yoğun...
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatarak, "Doğru beslenme bağışıklığı desteklemesi açısından hem Kovid-19'dan korunmada hem de salgına yakalanan hastaların iyileşme...
|
|
 |
BESLENME Uzmanı Deniz Zünbülcan, koronavirüs sürecinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için bal kabağının çokça tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Az su tüketimi kişiyi mutsuz eder, çalışma kapasitesini düşürür.
|
|
 |
Korona virüs sürecinde sağlıklı beslenme balık tüketimi önerisi Ağır metal içermeyen hamsi, istavrit ve sardalya bağışıklığın güçlendiriyor Korona virüs salgınına karşı sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna değinen diyetisyenler, ağır metal içermeyen hamsi, istavrit ve sardalya tüketiminin...
|
|
 |
TÜRKİYE Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu, Covid-19 tedavisinde hiçbir şeyin abartılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Önemli olan C vitamininin yeterli alınmasıdır.
|
|
 |
Diyabette erken teşhisin önemine vurgu yapan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, "Bir damla kan ile açlık kan şekeri ölçülerek yapılan, çok basit olan bu işlemle diyabeti erken teşhis edebiliriz. Tedavi aşamasında da tam uyum çok önemli" dedi.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, uzman eşliğinde dikkatli bir programla aralıklı beslenmeyle sağlıklı kilo verilebileceğine dikkat çekerek "İlk kez aralıklı oruç diyetini uyguluyorsanız açlık zamanınızı kademeli arttırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır.
|
|
 |
GEBELİKTE yetersiz ve dengesiz beslenme kadar fazla gıda alımının da bebek için zararlı olduğunu belirten Op. Dr. İlknur Sayar, "İşlenmiş gıdalar bebek gelişimini olumsuz yönde etkiler.
|
|
 |
Hem korona salgını hem de grip salgının birleşerek sağlığımızı tehdit etmesinden endişe edilen bu günlerde vücut direncimizi güçlendirmenin, iki virüsten de korunmada büyük rolünün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt.
|
|
 |
Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
|
|
 |
Cildin yaşlanmasını yavaşlatmak ve pürüzsüz ve parlak bir dokuya sahip olmak için antioksidan etkili yiyeceklere dikkat çeken Diyetisyen Ramle Düzcan, bebek gibi bir cilde sahip olmak için gereken beslenme yöntemlerini sıraladı.
|
|
 |
Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor.
|
|
 |
Son dakika sağlık haberine göre Akdeniz tipi, bitkisel ağırlıklı, az kalorili beslenmenin ve düzenli tempolu yürüyüşün meme kanserine yakalanma riskini azalttığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eser, "Vitamin değeri yüksek sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin meme kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.
|
|
 |
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selda Bülbül, emzirmenin anne ve bebeği birbirine daha fazla bağladığını belirtti.
|
|
 |
Glutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, "Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır.
|
|
 |
Selülite karşı beslenme önerilerinde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Saruhan, "Limon, brokoli, ıspanak, kereviz, kayısı gibi meyve ve sebzeler;
|
|
 |
Son dönemde birçok insanın beslenme, yaşam, uyku alışkanlıklarının değiştiği biliniyor.
|
|
 |
Uzman Diyetisten Zehra Bora, cinsel hayatı monotonlaşmış ve kötü giden çiftlerin en çok merak ettiği konulardan birisi olan cinsel gücü artıran besinleri paylaştı. Beslenme alışkanlıklarımızda bir takım değişiklikler yaparak, cinsel gücü ve libidoyu artırabilmenin mümkün olduğuna dikkat çeken Bora, cinselliği artıran mucizevi 6 besini açıkladı.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Gizem Arıburnu, anne sütünün kalitesini artırıcı alışkanlıkları 7 başlık altında topluyor.
|
|
 |
Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, kanser hastalarının bu süreçte tedavi, beslenme ve grip-zatürre aşıları ile ilgili olarak en çok merak ettiği 6 soruyu cevaplandırdı.
|
|
 |
"Entegre Antrenman Modellemesi, insan performansının doğru egzersiz ve doğru beslenme planlaması yapıldığı zaman hangi boyutlara ulaşabileceğini kişiye gösteriyor" diyen World Challenge Club Fiziksel Yaşam Koçu Selçuk Değirmenci, doğru egzersiz ve beslenmenin iş hayatına 5 önemli etkisini anlattı.
|
|
 |
Diyetisyen Ramle Duzcan, sağlıklı beslenmeye geçişi kolaylaştıran on adımı maddeler halinde sıraladı.
|
|
 |
'Temiz beslenme modeli' hakkında bilgilendirmede bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, "Temiz beslenme, tıbbi nedenlerden dolayı kısıtlanmış yiyeceklerin öngörüldüğü bir diyet programı değildir.
|
|
 |
Mevsim geçişiyle birlikte zayıflayan bağışıklığı güçlendirmek için taze meyve-sebze ve bakliyattan zengin beslenme önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.
|
|
 |
Okul çağındaki çocukların gerek uzaktan eğitimde gerekse de yüz yüze eğitim sırasında sağlıklı beslenmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, dengeli beslenen çocukların dersteki dikkat ve konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu söyledi.
|
|
 |
Uzm. Dr. Hidayet Kadiroğlu sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirtti, beslenmede yapılan hataların kötü sonuçlara neden olduğunu dile getirdi.
|
|
 |
Yaz döneminin ardından Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitime başlayan öğrencilerin eğitimi kadar evlerinde sağlıklı beslenmeleri de büyük önem taşıyor.
|
|
 |
Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
|
 |
SONBAHARDA alınacak 2-3 kilonun bağışıklık fonksiyonunu tehlikeye sokabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Yıldırım, "Siz de fazla kiloluysanız veya olması gerekenden zayıfsanız, vakit kaybetmeden ideal kilonuza sağlıklı bir diyetle ulaşmalısınız.
|
|
 |
Cildin yenilenmesine katkı sağlayan bazı yiyecekleri de mutlaka tüketmek gerekiyor" diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, Cildin yenilenmesine katkı sağlayan bazı yiyecekleri de mutlaka tüketmek gerekiyor" diyor.
|
|
 |
Çölyak hastalarının glütensiz beslenme düzenine uygun şekilde hazırlanmış özle yemek tarifleri ile çlyak hastalığı olanlar sağlıklı şekilde beslenebiliyor. İşte, Çölyak hastalarına uygun yemekler ve glütensiz tarifler!
|
|
 |
"Koronaya karşı hücreler kavrulmamış antep fıstığı ile güçlendiriliyor" -Her gün bir avuç Antep fıstığının korona'ya karşı koruyor Tıbbi Beslenme Danışmanı Uzm. Dr.
|
|
 |
Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Merve Sır, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının, koronavirüsten korunmadaki etkisi hakkında bilgi verdi.
|
|
 |
Vejetaryen kelimesi, et ürünü tüketmeyen kişiler için kullanılır. Vejetaryenlik içinde altı başlığa ayrılır. Genellikle veganlık ile karıştırılan Vejetaryenlik, hayvansal gıdaları sınırlı ya da hiç tüketmezler. Veganlar ise hayvansal ürün temelli olan hiçbir şeyi tüketmeyip sadece sebze tüketirler. Vejetaryen menü örneği haberimizde.
|
|
 |
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, fazla tuz tüketiminin sağlık sorunlarına davetiye çıkardığını belirterek gizli tuz tehlikesine dikkat çekti.
|
|
 |
Yaz aylarında güneşin zararlı etkenlerinden korunmak ve kalıcı bronzluğu sağlamak için vücudu beslenme ile desteklemenin mümkün olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Öğr.
|
|
 |
Çocuklarda diş fırçalama, bebeklik döneminde bebeğin dişlerinin sürmesinden önce başlar. Her beslenme sonrasında dişetlerinin temiz nemli bir gazlı bez yardımı ile temizlenmesi, bebeğinizin ağız ortamını temizlediği gibi dişetlerine de masaj etkisi yaparak bebeğinizi rahatlatır.
|
|
 |
MÜMSAD Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, bitkisel bazlı bir gıda olan margarinin de bu alışkanlıklara paralel olarak hayvansal alternatiflerine göre daha çok tercih edildiğini söyledi.
|
|
 |
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramda yemeği fazla kaçıranlar için bir detoks önerisi paylaştı.
|
|
 |
Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür(duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir.
|
|
 |
Beslenme ve Diyetetik uzmanları Dr. Ülkü Demirci ile Arş. Gör. Kübra Şahin, sağlıklı kilo vermek isteyenler için tüyolar verdi.
|
|
 |
Diyetisyen Ümütlü: "Eti tüketmek için en uygun zaman öğle saatleridir" Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Seda Ümütlü, özellikle Kurban Bayramı'nda et tüketmek için en uygun zamanın öğle saatleri olduğunu belirterek, etin yanında yeşillikli salata ve limon tercih edilmesini gerektiğini kaydetti.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nda dikkatsiz ve kontrolsüz beslenmenin, özellikle şeker, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalığı, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı olan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr.
|
|
 |
İdeal Kurban Bayramı tabağında 150-200 gram et olmalı Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Aydemir, Kurban Bayramı tabağında 150-200 gram ızgara et ile bol yeşillik önerdi Beslenme ve Diyet Uzmanı Esma Aydemir, ideal Kurban Bayramı tabağında 150-200 gram ızgara et ile bol yeşillik ve ayran...
|
|
 |
Sağlık Bakanlığından "sağlıklı bayram sofrası" önerisi Bakanlıktan sağlıklı bayramlar için sofra örneği Sağlık Bakanlığı Diyetisyeni Karakaş bayramda doğru beslenme yöntemlerini anlattı Sağlık Bakanlığınca Kurban Bayramı sürecinde sağlıklı ve doğru beslenme için tüketilmesi gerekenleri...
|
|
 |
Doruk Sağlık Grubu Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Hatice Tuna Kurban Bayramı beslenmesi ile ilgili bilenmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Okyanuslardaki plastik kirliliğinin dünyanın çevre sorunlarının başında geldiğine dikkat çeken uzmanlar mikroplastikler yüzünden her yıl milyonlarca su canlısının öldüğünü veya bu canlılar yoluyla plastiklerin beslenme ile insan vücuduna girdiğini belirtiyor.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, bayramda hem beslenme hataları hem de gıda hijyeni konusunda dikkat etmemiz gerekenleri anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
|
|
 |
Endokrinolog Prof. Dr. Hasan Aydın, "Sağlıklı beslenme dediğimizde Türk tipi kahvaltıyı örnek verebiliriz. Bizim kahvaltımızın içerisindeki zeytin, zeytinyağı, yeşillikler içeren, domates, salatalık olan kahvaltı tipi, sağlık için gerekli olan besin öğelerinin bir bileşiminden oluşuyor" dedi.
|
|
 |
Ipsos Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırmasında aynı zamanda; öğrencilerin günlük hayatlarını nasıl geçirdiğini anlamak üzere kişisel ilgi alanları, sağlık ve beslenme, sosyal hayata katılım, alışveriş gibi konularda çeşitli faaliyetleri ne sıklıkta yaptıkları da soruldu.
|
|
 |
Son dakika haberleri... Anne adaylarına beslenme uyarısı: "Öğün sayınızı 6'ya çıkarın" Eskişehir Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr.
|
|
 |
Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik çocukluktan yetişkinliğe her yaş grubunun en sevdiği tatlılardan olan dondurma hakkında doğru sanılan 5 yanlış bilgiyi anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Yağlı beslenmenin ve alkolün meme kanserine yakalanma riskini artırdığına dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel, "Meme kanserinin ortaya çıkmasını engelleyebilecek herhangi bir yöntem veya tedavi yoktur.
|
|
 |
Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, lezzetli smoothie tarifleri paylaşarak, yaz aylarında sağlıklı ve fit olmak isteyenlere önerilerde bulundu.
|
|
 |
Sabri Ülker Vakfı'nın paylaştığı bilgilere göre, doğru beslenme davranışları ve fiziksel aktivitenin teşvik edilmesiyle çocukluk çağında görülen obezitenin önüne geçmek mümkün.
|
|
 |
BURSA İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yayınladığı ve içerisinde kukla karakterlerin yer aldığı videolar ile çocuklara sağlıklı beslenmenin önemini anlatıyor.
|
|
 |
Son dakika haberine göre Kuklalarla çocuklara sağlıklı beslenme önerileri Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yayınladığı ve içerisinde kukla karakterlerin yer aldığı videolar ile çocuklara sağlıklı beslenmenin önemini anlatıyor.
|
|
 |
Kurban Bayramı'nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor.
|
|
 |
ANKARA'daki Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği'nce 11 metropolde yapılan ankette, koronavirüs salgını döneminde gıda takviyesi kullanım oranının Türkiye'de, yüzde 13'ten yüzde 28'e çıktığı belirlendi.
|
|
 |
Yaz aylarında artan gıda zehirlenmelerine engel olmak adına tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arş. Gör. Kübra Şahin, gıda zehirlenmesinde ilk belirtilerin 72 saat sonra bile ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.
|
|
 |
Zamanla genetik faktörler, yaşam şekli ve yanlış beslenmenin etkisiyle yüz bölgesinde sarkmaların meydana geleceğini söyleyen Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, "Sigara içmekten kaçınmak, güneşten korunmak ve antioksidanlar açısından zengin bir beslenme tercih etmek sarkmayı yavaşlatacaktır.
|
|
 |
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, vücudun gereksinimi olan besin öğelerini her öğün dört ana besin grubundan önerilen düzeyde tüketmek ve besin ögesi kayıplarını önleyecek ilkeler doğrultusunda hazırlamak, pişirmek ve saklamak gerektiğine dikkat
|
|
 |
HAVALARIN ısınmasıyla birlikte beslenme alışkanlıkları da değişti.
|
|
 |
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman bağışıklık sistemini güçlü tutmanın ve kalıcı kilo vermenin 10 etkili kuralını anlattı, önemli öneriler ile uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Hamilelik döneminde sağlıklı beslenerek hem kendi sağlığınıza hem de bebek sağlığına katkıda bulunabilirsiniz.
|
|
 |
Çocuğunuzun akademik başarısı ve sağlıklı gelişimi için beslenme çantasına koyduklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Beslenme çantasında olması gereken besinler ve beslenme çantası nasıl hazırlanır gibi soruların önem kazandığı bu konuda bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.
|
|
 |
Koronavirüs ile mücadelede elde edilen başarı sonucu başlayan yeni normalleşme sürecine uygun bir beslenme diyeti oluşturmanın püf noktalarını anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Duygu Yıldırım, "Sıcak yaz günlerine denk gelen normalleşme döneminde kırmızı et tüketimini azaltarak sebze...
|
|
 |
- Diyetisyenlere randevu patlaması, telefonları hiç susmuyor Beslenme ve Diyet Bölümü Uzman Diyetisyen Tuğçe Daloğlu, korona virüs salgını sürecinde evlerinde kalan vatandaşların ciddi kilo aldıklarını ve normalleşme süreciyle birlikte iş başı yapan vatandaşların ilk önce soluğu...
|
|
 |
Son dakika habere göre SİGARA kullanımının artması, beslenme hataları ve çevresel faktörler erken menopoz için zemin hazırlıyor.
|
|
 |
- Pandemi döneminde beslenme alışkanlıkları değişti Koronavirüs pandemisinin beslenme alışkanlıklarını ciddi oranda değiştirdiğini ifade eden Dr. Muhsin Öztürk, fiziksel aktivitelerin kısıtlı olduğu bu süreçte bağışıklığı güçlendirecek besinler tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
|
|
 |
Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Indrani Kalkan, bu yıl COVID-19 pandemisine denk gelen Ramazan Bayramı'nda beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
|
|
 |
Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, zamanımızın çoğunu evimizde geçirdiğimiz pandemi sürecinde farkında olmadan beslenme alışkanlıklarımızı değiştirdiğimize dikkat çekti.
|
|
 |
Zamanımızın çoğunu evimizde geçirdiğimiz pandemi sürecinde farkında olmadan beslenme alışkanlıklarımızı değiştirdiğimize dikkat çekeren Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik, hem lezzetli hem şekersiz 5 tatli ve içecek tarifi verdi.
|
|
 |
Temiz ve sağlıklı beslenmenin öncülerinden Amerikalı Doktor, Mark Hyman'ın geliştirdiği pegan diyeti, paleo beslenme biçimi ile vegan beslenme biçiminin harmanlanmasıyla ortaya çıktı. Peki, pegan beslenme nedir?
|
|
 |
Ketojenik diyet, düşük karbonhidratlı fakat yüksek yağlı bir diyet türüdür. Karbonhidratı büyük oranda azaltan ketojenik diyet, bu boşluğu yağ ile kapatmayı amaçlamaktadır. peki, ketojenik diyet nedir?
|
|
 |
Sağlıklı beslenme için önemli bir kaynak olan probiyotikler, insan sağlığı için birçok olumlu etkiye sahip. Probiyotik olan besinleri tüketerek bilinçli ve sağlık beslenme sağlanabilir. Peki, probiyotik içeren besinler nelerdir? İşte probiyotik içeren ebsinler!
|
|
 |
Dünyayı derinden sarsmaya devam eden yeni tip koronavirüs(COVID-19) sonrası yaz döneminde sağlıklı beslenme için tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Fatmagül Yılmaz Öztürk, "Zeytinyağlılar vücudun serin kalmasına destek olur.
|
|
 |
Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu Ramazan ayında tüketimi artan hurma ve güllacın sağlıklı beslenme açısından önemli besin değeri içerdiğine dikkat çekti.
|
|
  |
Tam buğday ürünleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay: "Tam buğday ürünleri içerik olarak zengin olduğu için bağışıklık sisteminizi bu dönemde güçlendirir,Tok kalmanızı da sağlar" " İftar ve sahur arasında yarım saatte bir su için" Tam buğday ürünlerinin...
|
|
 |
Avrasya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, Ramazan'a özel doğru beslenmenin tüyolarını veriyor.
|
|
  |
Prof. Dr. Bülbül: "Orucun kanserin önlenmesinde de yararı olabileceği düşünülebilir" Beslenme ve Metabolizma Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selda Fatma Bülbül, "Beden uzun süre aç kaldığı zaman, ilk olarak vücudundaki safra hücrelerden kurtulmaya bakıyor.
|
|
 |
Talks Tuzla serisinin cuma akşamı yapılan programın konuğu olan sağlıklı beslenme uzmanı Ender Saraç,Ramazan ayında sağlıklı beslenme ve COVID-19 ile mücadele kapsamında neler yapması gerektiğiyle ilgili bilgiler paylaştı.
|
|
 |
Koronavirüs salgınında kronik hastalığı olanların daha yüksek risk grubunda olduğu biliniyor.
|
|
 |
Ramazan ayında oruç tutan bireylerin kilo almaya biraz daha elverişli olduğu malum. Bu konuya ayrıca önem verenler için Güzellik ve Zayıflama Uzmanı Meltem Şarkışlalı, diyetisyen ekibi ile birlikte Ramazan'da zayıflatan ve hafifleten yiyeceklerden oluşan bir liste hazırladı.
|
|
 |
Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Uzman Diyetisyen Ayşe Huri Özkarabulut, koronavirüs salgınına karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini vurguladı.
|
|
  |
Diyetisyen Ümütlü: "İftarda mutlaka öğünü bölmek gerekiyor" Diyetisyen Elif Seda Ümütlü, Ramazan ayında beslenme düzenin insanlarda kilo artışına neden olduğunu belirterek, iftarda yiyeceklerin arka arkaya yenilmemesi gerektiğini söyledi.
|
|