Anne Adaylarına Tüp Bebek Desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarının ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tören alanı- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelişi- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuşması- Bakan Şimşek'in konuşması- Çocuklara ilgi- İmzaların atılması Anne adaylarına tüp bebek desteği- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, anne adaylarının ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunuyor- Maliye Bakanı Şimşek: - "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı " Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeyle anne adaylarına ücretsiz tüp bebek sahibi olmaları amacıyla tedavi imkanı sunmaya başladı.İlk etapta 40 yaşını aşmamış, dar gelirli 80 ailenin çocuk sahibi olması hedeflenen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi arasında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla protokol imzalandı.Bakan Şimşek, merkez önünde düzenlenen törende, sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etti.Sağlık alanında Türkiye'nin büyük mesafe katettiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu: "Dünyanın gelişmiş ülkelerinin 30 yılda başardığı sağlık projelerini Türkiye 10 yılda başardı. Anne ve bebek ölüm oranlarının düşürülmesinde önemli mesafeler katettik. Hükumetin bazı meselelere el atması gereken hususlar var. Tüp bebek projesi de bunlardan biri. Bugün Türkiye artık kanser ilacını kendisi üretme projesini başlattı. Medikal ekipmanlarını Türkiye'de üretip dışa bağımlılığı azaltmıştır. "Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade etti.Toplumun temelini ailenin oluşturduğunu, ailenin ise çocuklar ile güzelleştiğini vurgulayan Şahin, "Geleceğimiz için evlatlarımız çok önemli. Bazen evlatlarımız ile bazen de evlatsızlık ile sınav oluruz. Ancak evlat isteyip de sahip olamayan aileler var. Bize düşen ise onların işini kolaylaştırmak. Bugün de bunu gerçekleştirdik. İlk etapta 80 kadın merkezimizden ücretsiz yararlanacak " dedi.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde birçok kadının tüp bebek konusunda sorunlarını anlattığını anımsatan Şahin, yaptıkları araştırma sonucunda 800 anne adayının bebek beklediğinin tespit edilmesi üzerine merkez oluşturma kararı verdiğini kaydetti.Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmenin ardından Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi ile bir protokol imzaladıklarını vurgulayan Şahin, kriterleri uyan anne adaylarının merkezde tüp bebek tedavisi görebileceklerini dile getirdi.Gazi Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yöneticisi Ruşen Akmelek ise anne adayların yaşadıkları sıkıntıları yakından bildiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen sosyal sorumluluk projesini kabul ettiklerini söyledi.Konuşmaların ardından Şahin ile Akmelek protokolü imzaladı.

22.5.2015 - 17470

Acil Tıp Alanında Bilim İhraç Ediyoruz"
İlk Yardımda Doğru Bilinen Yanlışlara Dikkat
Başkan Kadir Albayrak İlk Yardım Eğitimine Katıldı
Prof. Dr. Çete: "Yılan Isırığını Emmeyin"
Bakan Akdağ, Sağlıkta 2016 Yılını Değerlendirdi

Koronavirüs: Trump'ın danışmanına göre ABD salgında 'farklı ve daha tehlikeli' bir evreye girdi
Koronavirüsün yeni belirtileri neler? Koronavirüs belirtileri değişti mi?
Kilosu altın gibi kıymetli
Son dakika haberi... 'Covid-19 geçiren hastada kalp problemleri ortaya çıkabiliyor'
Elif'in karaciğer toplardamarı, kalbine dikildi
2 Ağustos Çarşamba Pazar tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
Koronavirüs salgınında can kaybı 5 bin 728'e yükseldi
Dünyanın beklediği haber Rusya'dan geldi! Koronavirüs aşısı Ekim'de hazır olacak
Ambulans verilmeyen hastanın otomobil ile hastaneye götürüldüğü iddiasına inceleme başlatıldı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, açık açık uyardı: Bu rahatlıkla virüsle baş edemeyiz