Bağışıklık Sistemi Soruları

Bağışıklık Sistemi Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Bağışıklık Sistemi Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Bağışıklık Sistemi Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Yürürken Bacaklarım Yere Sürtülüyor, Düşüyorum. Ne Yapmalıyım?

    Korpuz allozum genu sol-anterior komşuluğunda en belirgin olmak üzere periventriküler-subkortikal beyaz maddede izlenen milimetrik fokal artmış, T2 sinyali gösteren alanlar da non-spesifik gliotik odaklar. Ayrıca tanıda sekel gliotik değişikler öncelikle düşünülmektedir. Aktif prankimal inflamasyon-enfeksiyon düşündürecek tarzda patolojik kontras tutulumu saptanmamıştır. Sol paryetal pakimeningeal kalınlaşma ve kontras tutulumu benzer şekilde izlenmektedir. İntrakranial enfeksiyon klinik ön tanısı bildirilen hastada klinik-laboratuar korelasyon ve gerekli bulunursa kontrol MR inceleme önerilir. Maksiller sinüsler ve etmoid hücrelerde minimal mukozal kalınlaşma ifadesini açıklamanızı istiyorum. Son 1 senedir yürürken bacaklarım yere sürtülüyor ve düşüyorum. Koşamıyor ve zıplayamıyorum. Ayrıca soğuk havalarda bacaklarım aşırı geriliyor, adım atamıyorum, felçli gibi oluyorum. Dengem de çok bozuk. EEG iyi çıktı. Minarellerim de iyi çıktı. Fizik tedavi gördüm, bir faydası olmadı. Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun. Saygılarımla, teşekkürler. Bu bacaklarıma kök hücrenin bir faydası olur mu?

  • 4 Tane Düşük Yaptım ve Hepsinde Kürtaj Oldum. Bana Ne Önerirsiniz?

    İyi akşamlar, ben yurtdışında yaşıyorum. Size sormak istediğim bir soru var. Ben 4 tane düşük yaptım ve hepsinde kürtaj oldum. Bana buradaki doktorlar açıklamasını yapamıyorlar. Bana ne önerirsiniz?

  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Hepatit B Virüsü Taşıyorum, Menenjit ve Kızamık Aşısı Hepatit B Virüsü Üzerinde Etkili midir?

    Hocam iyi günler, ben Şubat ayının sonunda askere gittim. Askerliğimin ilk zamanlarında yaşadığım rahatsızlığın sonucunda yapılan tektiler sayesinde Hepatit B virüs enfeksiyonu tespit edildi ve 3 ay süreyle hava değişimine çıktım. SMK’lı yani Sevkli Muayene Kurumu onaylı geldiğim için, hava değişimi sırasında da muayenelerime devam etmek zorundaydım. İlk muayenemde bana Hepatit aşısının yanı sıra, Menenjit ve Kızamık aşıları da yapıldı. Bu aşılardan 1 hafta sonra aşırı yorgunluk yaşamaya başladım ve hastaneye sevk ettiler. Yapılan tahlil sonuçlarım şu şekilde;

    HBV-DNA: 352
    Delta Antikor: Negatif
    Ferritin: 183
    ALT: 38 (10-44)
    AST: 28 (5-42)
    ALP: 88 (35-129)
    GGT: 25 (11-50)
    D. Bilirubin: 0,1 (0-0,2)
    T. Bilirubin: 0,7 (0,2-1,1)

    Benim merak ettiğim, Hepatit B virüsü tespit edildikten sonra yapılan Kızamık ve Menenjit aşıları vücudun bağışıklık sisteminde ve hastalığın gerilemesinde etkili olmuş mudur?Teşekkür ederim.

  • Eşim Sık Grip Oluyor ve Bağışıklık Sisteminde Sorun Var. Ne Yapabiliriz?

    Merhabalar, eşim geçen ay grip olduktan sonra, bu ay içerisinde tekrar grip geçirdi. Boğazında şişme, ateş ve halsizlik oldu. Doktor, sık grip olduğundan bağışıklık sisteminde bir sorunu veya Lösemi’yi de göz ardı etmemek gerektiğini söyledi ve tam kan sayımı ve sedimantasyon değerlerini istedi. Eşim hasta iken yapılan test sonuçları şu şekilde: Sedimantasyon: 10, Lökosit: 17.68, Gra% = 95, Eritrosit: 4.77, Hemoglobin: 13,6, Hematokrit: 40.33, Trombosit:237. Test sonuçlarından sonra antibiyotik tedavisi verdi. Başka testler yaptırmalı mıyız, endişelenmeli miyiz? Şimdiden çok teşekkürler.

  • Hepatit B Geçirip Bağışıklık Kazanmadıysam Aşı Yaptırabilir miyim?

    1. sonuç: HAV AB Total: Pozitif, HBS AG: Pozitif, HBS AB: Negatif, HBC AB Total: Negatif, HCV AB: Negatif, Delta AB: Negatif, HBE AB: Negatif, HBE AG: Negatif, Alfa Feto Protein: 0,9, HBV DNA Kantitatif: Negatif.

    2. sonuç: HBS AG: Negatif, HBS AB: Negatif, HBC AB Total: Negatif, HBE AG: Negatif, HBE AB: Negatif.

    Sonuçlara göre Hepatit B'yi geçirdim mi? Vücudumda bağışıklık bıraktı mı? Bırakmadıysa aşı olabilir miyim?

  • Kızımın Boğaz Enfeksiyonu Geçmedi. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, kızım 9,5 aylık. İlk önce hafif boğaz enfeksiyonu ve ateşlenme diye gittiğimiz doktorda (sağlık ocağı doktoru) ceftinex 125 mg antibiyotiği 12 saatte bir kullanmak suretiyle sadece bir gün kullandık. Bu şurubu kullandıktan sonra kızımın vücudunda önceleri sadece kızarıklık şeklinde sonraları vücudun yine muhtelif yerlerinde şişkinlik ve ateşe bağlı olarak aşırı morartı ve şişme oldu. Doktorlara göre bu antibiyotik dokundu, tahlilleri de temiz çıktı. Yalnız hem boğaz enfeksiyonu geçmedi, hem de morartı ve şişkinlik devam ediyor. Ne yapmamız gerekiyor?

  • 20 Yıldır Staphylococcus Aureus Taşıyıcısıyım. Tedavisi Mümkün mü?

    Merhaba, 20 yıldır Staphylococcus taşıyıcısıyım. Son 8 yıldır halsizlik, yorgunluk, eklem ağrısı, büyük ve sürekli tekrarlayan apselerle uğraşıyorum. Doktorum Kronik Granülamatz için tetkikler istedi. Bu hastalık riskli mi? Tedavisi var mı?

  • Kızımın Kuyruk Kemiğinde Delik Oluştu ve Kanında Problem Var. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, 6 aylık bir kızım var. Poposunda, kuyruk kemiğinin bulunduğu kısımda, kırmızı yaralar çıktı ve yaraların üzerinde 2 delik açıldı. Gün geçtikçe delikler büyüyüp birleşti ve tek delik haline geldi. Doktorlar bunun bir enfeksiyon olduğunu söylediler. En sonunda kemiğe ulaşacağından korktum. Ameliyat edildi. Bu duruma, Monasodas adlı bir bakterinin neden olduğunu söylediler. Kan testleri yapıldı ve kızımın direncinin zayıf olduğu anlaşıldı. Bunun üstüne lösemiden şüphelenip test yaptılar ve kanser olmadığı anlaşıldı. Şimdi ise kanında bir terslik olduğundan eminler, ama nedenini hala çözemediler. Hala kızımızın yarasının iyileşmesini bekliyoruz. Bize ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Omurilik Hastalığı Neden Meydana Gelir?

    Omurilik hastalığı neden meydana gelir? Kaza yapmadım, bir yere vurma, düşme olmadı. Bu hastalık nerden ve nasıl olabilir?

  • 3 Yaşındaki Çocuğumun Tırnaklarının Kırılmasının Sebebi Kansızlık mı Yoksa Vitaminsizlik mi?

    Merhaba oğlum 2 aylıktı doktorumuz kakasının sürekli yeşil olmasından dolayı kan tahlili yaptırdı ve anemi derecesinde kansız dedi. Verdiği ilaçları saatini bile aksatmadan kullandım ama kan aldırmaya dayanamadığım için tekrar kan vermedik doktorumuzda istemedi. Şimdi 3 yaşında tırnakları çok kırılıyor bu neye bağlıdır vitaminsizliği mi kansızlığa mı? Çok hastalandığı için (bağışıklık sistemi kanda düşük çıktı) immuneks 3 kutu kullandım. Bir zararı yoksa destekleyici olması açısından 1 kutu daha kullanabilir miyim? Şimdiden değerli bilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum.

  • Zona Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

    Merhaba, Zona hastalığının tedavisi için neler yapılabilir?

  • Dudağımda ve Burnumun Yanında Sürekli Uçuk Çıkıyor. Önemli Bir Şey Olabilir mi?

    Merhaba, 13 yaşındayım. Sürekli uçuğum çıkıyor. Eskiden dudağımda çıkıyordu ama şimdi burnumun yanında bile var. Biri kayboluyor, yenisi çıkıyor ve kaşanıyor. Kaşıyınca da kopup canımı acıtıyor. Ne yapmalıyım? Doktorların verdiği kremler yalnızca uçuğumu geçirdi, ancak yenisine engel olamadı. Önemli bir şey olabilir mi?

  • Bronkopnömoni Tekrar Eder mi? WBC Değeri Normalde Kaç Olması Gerekir?

    Merhaba, 27.11.2006 tarihinde oğlum Bronkopnömoni teşhisiyle hastanede yattı. Bu hastalık tekrar eder mi ve hangi aralıklarla kontrollerini yaptırmak gerekir? Hastanede yatmadan önce yaptırdığımız tahlillerde, WBC 54 üstündeydi. Hastanede yattıktan sonra ise, 12,9 çıktı. Bu değerlerin normalde kaç olması gerekiyor?

  • 2 Yıldır İTP Hastasıyım. Bu Hastalık Nasıl Geçer? Neler Yapmak Gerekiyor?

    Merhaba, 2 yıldır İTP hastasıyım. Bu hastalık nasıl geçer? Neler yapmak gerekiyor?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
UMKE ekipleri paletli ambulansla yolu kapanan hastaya ulaştı
Bakan Koca, 85 yaş ve üstündekilerin evlerinde koronavirüs aşısı olduğu anları paylaştı
Son dakika: Koronavirüs salgınında can kaybı 24 bin 640'a yükseldi
85 yaş üstü vatandaşları aşılama çalışması başladı
Sağlık çalışanlarının korona virüs mücadelesi fotoğraflara yansıdı
7 yaşındaki hasta çocuk için ekipler seferber oldu
Uzman doktor eczacıların aşılanma sürecini anlattı
Samsun'da 85 yaş üstü vatandaşların aşılanmasına başlandı
Sputnik V aşısını tescil eden ilk AB ülkesi Macaristan oldu
Ankara Valiliği 116 yaşında iki kişiye aşı yapıldığını duyurdu
Son dakika haber: Eczane çalışanlarına Kovid-19 aşısı yapılıyor

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]