Bursa'da 'Mutlu Gebelik Okulu' Açıldı

Bursa'da 'mutlu gebelik okulu' açıldıBURSA - Bursa'da Medical Park Hastanesi bünyesinde açılan "mutlu gebelik okulu"nda bu sefer ziller anneler ve babalar için çaldı.

Bursa'da 'mutlu gebelik okulu' açıldı

BURSA - Bursa'da Medical Park Hastanesi bünyesinde açılan "mutlu gebelik okulu"nda bu sefer ziller anneler ve babalar için çaldı. Medical Park bünyesindeki programa 73 gebe kadın ile eşleri katıldı. Program sonunda annelere çeşitli hediyeler verildi. Psikolog Gözde Nilüfer, annelerin ve eşlerinin dayanışma içinde bu zorlu dönemi atlatması gerektiğini belirtti. Nilüfer, baba adaylarının doğum eyleminin içinde ve annelere yardımcı olmalarını hedeflediklerini ifade ederek, bütün anne ve baba adaylarını eğitime beklediklerini söyledi. Yeni doğan yoğun bakım sorumlu hemşiresi Çiğdem Özel de anne ve baba adaylarının doğum öncesinde eğitim aldıkları zaman bedendeki değişikliklerin sebebini öğrenip kendilerini hem psikolojik, hem de fizyolojik anlamda çok daha iyi hazırlayabildiklerini vurguladı. Kurumsal iletişim sorumlusu Didem Aras, "Mutlu gebelik okulu diye bir okul başlattık. Bu gebelik okulu sadece hastanemizdeki hastalara değil, Bursa'daki herkese yönelik. Maksadımız mutlu gebeler, mutlu bebekler ve mutlu gelecekler. Annelerimiz çok büyük heyecanlar yaşıyor. Hem anne, hem baba bu heyecanı yaşıyor. Biz onları doğru yönde eğitmek, bu endişe ve kaygılarını azaltmak, yanlarında olduğumuzu hissetirmek istedik. Her ay düzenli olarak bu eğitimimizi düzenleyeceğiz. Cumartesi günleri seminerler olacak. Seminerler yaklaşık 4-5 saatten oluşuyor. Gebelerimiz bu eğitim sonrası sertifika alacak. Çarşamba günleri hamile pilatesi ve nefes terapisi derslerimiz olacak. Bütün Bursalı gebeleri eğitime bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

16.9.2017 - 28913

Koronavirüs ile polen alerjisini nasıl ayırt edebilirsiniz?
Baskil'de koronavirüs tedbirleri
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Koronavirüs aşısını ilk kez hayvanlar üzerinde denedik, olumlu sonuç aldık
Koronavirüs derdine derman olacak! Yerli ilaç devi, Türkiye'de üretime başladı
Salgının vahametini ortaya koyan rapor: Türkiye'de 60 yaş altı ölümlerin oranı, dünyadakinden 9 kat fazla