Bademcik Haberleri ve Gelişmeleri

Bademcik Haberleri ile ilgili Son Gelişmeleri Bu Sayfadan Takip Edebilirsiniz. Bademcik Hakkında Güncel Bilgilere ve Bademcik Haberlerini İncelemek İçin Tıklayın.

Altunizade Acıbadem Hastanesi'nde skandal olay

Altunizade Acıbadem Hastanesi'nde bademcik ameliyatı olan hastaya başka bir rahatsızlığından dolayı kullanmaması gereken bir ağrı kesici yazıldı. Durumu doktora bildirmek için hastaneyi arayan hasta yakınlarına ameliyat öncesi gösterilen ilgi ve alaka, taburcu olduktan sonra gösterilmedi. Ödemeyi alan kurum, adeta sorumluluğu bitmiş gibi davrandı.

3 Yaşındaki Çocuğun Boğazında 'Gazlı Bez' Unutan Doktora Suç Duyurusu

Trabzon'da, bademcik ameliyatı sırasında boğazında 15 santimetre uzunluğunda sargı bezi unutulduğu öne sürülen 3 yaşındaki Beria Su Kolcu'nun ailesi, ameliyatı gerçekleştiren doktor M.İ. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 Yaşında Bademcik Ameliyat Oldu, Boğazında Unuttukları İğne ile 18 Yıl Yaşadı

Manisa'da 3 yaşında olduğu bademcik ameliyatında boğazının şah damarına yakın kısmında iğne unutulan kadın, 18 sene sonra tüm riskleri göze alarak girdiği ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Tekrarlayan Bademcik Enfeksiyonuna Dikkat

Özel Tınaztepe Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Uzmanı Op. Dr. Uğur Elçi, tekrarlayan ve tedavi edilmeyen bademcik iltihabının uyku apnesi olarak adlandırılan uykuda solunum durmasına, kalp kapakçıklarında, böbreklerde ve eklemlerde kalıcı hasara yol açabileceğini söyledi.

İkizler Ameliyata da Aynı Anda Girdi

Erzurum'da, gelişim bozukluğu ve nefes almada zorlanma şikayetiyle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) götürülen 5 yaşındaki ikizler, aynı anda bademcik ve geniz eti ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.

Bademcikler ne zaman alınmalı?

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Engin Aktaş bademcikle ilgili en önemli 10 soruyu yanıtladı.

Bademcik ve Geniz Etine Karşı Dikkatli Olun

Enfeksiyonların ve geniz eti-bademcik büyümelerinin en sık gözlendiği yaş aralığının 3 ile 9 yaş arasında olduğu bildirildi.

Tekrarlayan Geniz Eti ve Bademciğin Sebebi: Alerji

Alerjik nezle ve tekrarlayan enfeksiyonlar çoğu kez geniz eti ve bademcik büyümesi ile sonuçlanıyor.

Hava Kirliliği Bademcik İltihabına Yol Açıyor

Soğuk ve kirli havadan korunabilmek için bunları yapın...

Vücudun Savunma Mekanizmasını Bozan Hastalıklar

Bademcik iltihabı ve farenjit, kış aylarında diğer aylara göre daha sık karşılaşılan hastalıklar olarak öne çıkıyor.

Çocuklarda

Çocuklarda "Beta" Mikrobu Öldürücü Olabilir

Özellikle kış aylarında sıkça görülen "beta" mikrobunun yol açtığı bademcik iltihabının, ayak bileği ve dizde şişliğe neden olduğu, kalp romatizmasının habercisi olan bu rahatsızlığın tedavi edilmediğinde kalp yetmezliğine bağlı ölümlere yol açtığı bildirildi.

Bartın'da kuaför, berber ve temaslı kişilerin testleri negatif çıktı
Hidroksiklorokin: Koronavirüs tedavisiyle ilgili araştırma neden tartışma yarattı?
Elazığ'da maskesiz dışarı çıkmak yasaklandı
Hollanda'da yapılan bir araştırma koronavirüse karşı kazanılan bağışıklığın süresinin altı ayı geçmediğini ortaya koydu
26 Mayıs Salı koronavirüs tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü? Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
Maske takmanın önemini anlatan deney! Bilim insanları koronavirüsün metroda nasıl yayıldığını canlandırdı
Gıda Mühendisi Prof. Dr. Nazlı: Çilekte görülen kurtçukların zararı yok
Salgın döneminde evdeki çocuklar için miyopi uyarısı
İtalya'nın sağlık çalışanları: 'Kahraman olduk ancak hemen bizi unuttular'
Kovid-19'a Karşı Dünya Başkentleri Platformu nedir? Kovid-19'a Karşı Dünya Başkentleri Platformu'nda hangi şehirler, başkentler, ülkeler var?
Protein kaynağı manda yoğurduna coğrafi işaret