Amasya'dan Gelen Böbrekle Hayata Tutundu

Amasya'da geçirdiği iş kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışlanan böbreği, Erzurum'da yapılan ameliyatla 11 yıldır organ bekleyen bir hastaya nakledildi.

Amasya'dan Gelen Böbrekle Hayata Tutundu

Amasya'nın Suluova ilçesinde çalıştığı maden ocağında geçirdiği iş kazasının ardından Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesine kaldırılan bir kişinin beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesinin organ bağışını kabul etmesiyle bu kişinin böbreği, 11 yıldır organ bekleyen 28 yaşındaki Y.Ç'ye nakledilmek üzere Erzurum'a gönderildi.

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde Organ Nakli Merkezi Prof. Dr. Gürkan Öztürk ve ekibince yapılan ameliyatla, söz konusu böbreğin başarıyla nakledildiği Y.Ç. hayata bağlandı.

16 yıldır diyaliz tedavisi gören Y.Ç'nin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

12.10.2017 - 29263

'Ölümden Başka Her Derde Deva' Besin: Çörek Otu