Uzmanlardan Kirli ve Çizik Gözlük Uyarısı

Kirli ve çizik gözlük camının oluşturduğu tehlikelere karşı uyarıda bulunan göz hastalıkları uzmanları ve optisyenler, gözlük camlarının hassas olduğunu, bu nedenle camların özenle temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Kirli ve çizik gözlük camının görme azlığına neden olduğunu söyleyen uzmanlar, hassas olan gözlük camlarının kravat, tişört, peçete ile asla silinmemesi gerektiğini ve gözlüklerin silinmeden önce is suyu ile yıkanması gerektiğini dile getirdi. Kirli ve çizik gözlük camının tehlikeli olduğunu söyleyen Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Selahattin Balsak, kirli ve çizik gözlük camları görmede bulanıklığın, ışık kamaşma, yansıma yaparak görme azlığına sebep olabildiğini belirtti.

Dr. Balsak, "Küçük yaş çocuklarda, göz tembelliğini ve şaşılığı tedavi amaçlı gözlük verdiğimiz için, bu çocuklarda gözlük camının kirli ve çizik olması görmeyi azaltacak, istediğimiz ideal görmeyi sağlamaya yetmeyeceği için tedavide yetersizliğe sebep olabilmektedir. Bu sebeple gözlük camlarının belli bir sıklıkta kontrol edilmesi, kirli camların ultrasonik temizlik ile temizlenmesi, çizilen camlar ise yenisiyle değiştirilmelidir " dedi.

"Peçete veya tişört ile kesinlikle temizlenmemesi lazım " Uzman optisyen Kahraman Özer ise gözlükleri silmeden önce yıkamak gerektiğini, sonra kuru bir bez yardımıyla silerek kullanılmasının fayda vereceğini söyledi. Özer, "Kesinlikle peçete veya tişört olmaması lazım çünkü temiz bir gözlük bezi olursa, daha sağlıklı bir şekilde gözlük camından kaliteli bir görüntü elde ederiz.

Gözlük seçiminde fiyatına değil kalitesine önem vermek gerekiyor, göze duruşuna göze yakışması anlamında başkasında görerek aynısı bende de duracak diye bir şey yok herkesin kendi zevkine, ölçüsüne ve kalitesine göre gözlük seçmek gerekiyor. Kaliteli ve kalitesiz gözlük arasındaki fark kaliteli gözlük daha net, kaliteli görüş sağlar. Kalitesiz gözlüklerde ise görüş kalitesi ister istemez düşecektir " diye konuştu.

3.11.2018 - 36267

Telefonunuz kanser riski taşıyor
Ameliyattan korkanlar için; ameliyatsız alt-üst göz kapağı estetiği !
Göz Çevrenizi Işık Dolgusu ile Gençleştirmek Mümkün
Görme engellilerin kansere yakalanma riski düşük
Akıllı telefonlar kalıcı göz hasarına yol açabilir

Son dakika haber | Bakan Koca, İspanyol gribini örnek göstererek uyardı: "O salgından tedbir dersi alalım"