Üsküdar'da bariyerlerin arkasında balık tutmak isteyen vatandaşı zabıta yakaladı

Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırları içinde balık tutmayı yasaklarken bariyerin arkasında gizli gizli balık tutmaya çalışan bir kişi zabıta ekipleri tarafından fark edildi ve uyarılarak uzaklaştırıldı.

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapmasında ilçe sınırları dahilinde balık tutulmasını geçici süreyle yasakladı. Yasağa karşı ilginç bir yöntem bulan şahıs ise zabıtaya pes dedirtti. Bariyerlerin arkasına saklanıp balık tutmaya çalışan zabıta tarafından uyarılarak uzaklaştırıldı.

İstanbul'da Sağlık Bakanlığının korona virüs salgınına karşı evde kalınması uyarılarına uymayarak sahillerde balık tutmaya devam eden vatandaşlara karşı Üsküdar Belediyesi ve Kaymakamlığı harekete geçti. Belediye ve Kaymakamlığın ortak kararıyla ilçe sınırları dahilinde balık tutmak geçici süreyle yasaklandı.

BARİYERLERİN ARKASINA SAKLANIP BALIĞA DEVAM ETTİ

Yasağı uymayan vatandaşlar için belediye zabıta ekipleri sahillerde gün boyu denetim yapıyor. Ekipler yasağa rağmen balık tutan balıkçıları uyararak ve balık tutmalarının önüne geçiliyor. Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri bugün yaptıkları denetimde ilginç bir olaya rastladı. Bariyerlerin arkasına saklanan şahıs balık tutmaya devam etti. Ekipler şahsı uyararak sahilden uzaklaştırdı.

Sahilde balık tutan bir vatandaş, "Oğlumu işe getirdim. Evde bunaldım sahilde olta atarak takılayım dedim. Yasağın geldiğini bilmiyordum. Yetkililer doğru bir karar almışlar. Bu salgına karşı evde olmalıyız" diye konuştu.

26.3.2020 - 43861

Koronavirüs: İtalya'da 102 yaşındaki Covid-19 hastası 'Lina Nine' iyileşti
Koronavirüs - Uzmanlar: Yoğun bakıma girme ihtimalinizi azaltmak için egzersiz yapın, sigarayı...
Şehir Hastaneleri olmasaydı virüsün yayılma oranı iki katına çıkardı
WhatsApp grubundan "Evde 14 gün" karantina takibi
Hastaneye temizlik ve hijyen malzemesi yardımı
İyileşen hastaların yarısının, 8 gün daha koronavirüsü yaymaya devam ettiği ortaya çıktı
Erzincan'da korona virüse karşı 3D yazıcı ile siperli maske üretimi
Fransa'dan koronavirüs açıklaması: Nisan ayının ilk 15 günü daha zor olacak
Gaziantep Valiliği "Koronavirüs hastaları için toplu mezar kazıldı" iddialarını yalanladı
Koronavis: Türkiye'de 65 yaş altındakiler için risk sanılandan daha mı fazla?
Işıl Reçber, ABD'den döndükten sonra karantinaya uymadı