Ünlü Ralliciden Sigara ve Alkol Uyarısı

Ünlü ralliciden sigara ve alkol uyarısıBURSA - Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, alkol ve sigaradan kurtulmasının yaptığı işe de olumlu yansıdığını söyledi.

Ünlü ralliciden sigara ve alkol uyarısı

BURSA - Ünlü rallici Burcu Çetinkaya, alkol ve sigaradan kurtulmasının yaptığı işe de olumlu yansıdığını söyledi. Yeşilay Bursa Şubesi ve Uludağ Üniversitesi Genç Yeşilay Öğrenci Topluğu tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Burcu Çetinkaya, sigara ve alkol ile ilgili gençlik yıllarında yaşadığı sıkıntıları gençlerle paylaştı. Sunucu Cem Arslan ile birlikte katılımcılara tavsiyelerde bulunan Çetinkaya, "Hayatından alkolü, sigarayı vesaireyi çıkarmış olduğumda daha disiplinli, sportif ve düzgün yaşamaya başlamış olduğum bir dönemde ralliye başlamak nasip oldu. Tabi ki bununla birlikte benim başarımda istikrarım söz konusu oldu. Bireyin aslında kendi içerisinde yaşadığı mutluluklar ve kalbinde huzurlu olması bence her şeyden daha önemlidir. Sigarayı, alkolü bırakırken de çok önemlidir. Sigarayı bize içirten de aslında kalbimiz. 14 yaşında ben büyüdüm, çok havalıyım, elimde de sigara. Kendimi çok rahat hissediyordum. Kendimi bir şey zannediyordum. Sigarayı bıraktığımda ise en zorlandığım şey, nikotini veya onu özlemek gibi şeyler değildi. Elimi ne yapacağımı bilemedim. 3 sene boyunca elime ya kalem ya da bir şeyler alıp oyalanıyordum" şeklinde konuştu. Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgiler veren Yeşilay Bursa Şubesi Başkanı Dr. Serhat Yamanlı, "Bu söyleşi sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin dört bir yanında yapılıyor. Bizim amacımız, gençliğin, halkın, daha sağlıklı olması ve bağımlılıklardan uzak olmasıdır. Daha sağlıklı hayat sürdürülmesi için birşeyler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

12.10.2017 - 29259

Geleceğin Doktorları Bilgisayarlı Makette Doğumu Öğrendi
Avrupa'da Zafer Dönercilerin: Yasak Şimdilik Rafa Kalktı
Sigarada Sağırlık Riski!
Sma'lı Hastalara Grip Aşısı Önerisi
Bel Ve Kalça İncelten Balığın Sakıncaları Var!
Sağlık Bakanlığı, İTO Başkanı Çağlar'ın Vefatıyla İlgili İnceleme Başlattı
Sigara Sağır Ediyor
Uü Dünya Tıp Literatürüne Girdi
Türkiye'ye 11 Ayda Sağlık Hizmetleri İçin 751 Bin Turist Geldi