Koronavirüse karşı bağışık olabilecek kişiler bulundu

Amerikalı ve İsviçreli bilim insanlarından oluşan bir grubun araştırmasında, 2003 salgınında ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu olan SARS ya da diğer adıyla atipik zatürree geçiren kişilerin Kovid-19'a neden olan koronavirüse karşı bağışıklık sahibi olabilecekleri söylendi.

Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre 2003 salgınında atipik zatürre geçiren kişiler, Kovid-19'a neden olan koronavirüse (SARS-CoV-2) karşı bağışık olabilir.

Araştırmayı yapan uzmanlar, akut solunum yolu yetersizliği sendromuna neden olan SARS-CoV virüsünün bulaşmasının, koronavirüsün hücre yüzeyindeki reseptörlerle kenetlenmesinden sorumlu S proteinini hedef alan antikorların üretimini uyardığını belirledi. Bu antikorların bir çeşidi olan S309'un SARS-CoV-2'deki S protein bölgelerini etkili bir şekilde nötralize edebildiği sonucuna varan bilimciler, böylece akut solunum yolu yetersizliği sendromunu geçiren kişilerin yeni tip koronavirüse karşı bağışık olabileceklerini savundu.

ANTİKORLAR HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN KULLANILABİLİR

Araştırmacılar, bu türdeki antikorlardan yapılacak kokteyllerin ağır Kovid-19 vakalarının tedavisinde ve yüksek bulaşma riski bulunan kişilerin hastalıktan korunması için kullanılabileceğini ifade ediyor.

20.5.2020 - 45463

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Salgının sona erdiği inancı, tedavide elde edilen başarıya güvenerek...
3 Haziran Çarşamba koronavirüs tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü? Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
39 gün yoğun bakımda tedavi gördü, uyanınca 'kıymalı yumurta' istedi
Türkiye'de koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan iki olasılığı paylaştı
Türkiye, koronavirüsle mücadele ederken 7 ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı patlak verdi
Aylarca gizlenen korona raporu basına sızdı! Binlerce insan boşu boşuna ölmüş
Yaz diyeti ile tatile hazır olun! Yaz diyeti nasıl yapılır?
Yaz için saç bakım önerileri
Küçük Zeynep, Başkan Akın'ın makam aracıyla tedaviye gitti
Bebek gazı nasıl çıkarılır?

Sağlık Video Pediatrik ve Menapozda Akupunktur
Pediatrik ve Menapozda Akupunktur