Çinli uzmanlara göre, koronavirüs enfeksiyonun çaresi insan vücudunda bulunuyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı birçok ülkede aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken Çinli bilim insanları, salgına yeni bir çözüm buldu. Bilim insanları, koronavirüsün çaresinin insan vücudunda bulunan monoklonal antikoru olduğunu belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle dünya genelinde 318 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi, 4 milyon 864 bini aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı birçok ülkede aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Çin'de salgına karşı yeni bir çözüm bulundu. Çinli bilim insanları koronavirüs enfeksiyonunun çaresinin insan vücudunda olduğunu belirtti.

MONOKLONAL ANTİKOR KORONAVİRÜSÜ ENGELLİYOR

Çinli bilim insanlarından oluşan bir ekibin insan vücudunda bulunan ve koronavirüs enfeksiyonunu engelleyebilen monoklonal antikoru bulduğu belirtildi.

Nature dergisinde yer alan bir raporda Çinli bilim insanlarından oluşan bir ekibin koronavirüs enfeksiyonunu engelleyebilen, ilgili ilaçların ve aşıların geliştirilmesi için kullanılabilecek iki insan monoklonal antikoru keşfettiği belirtildi.

ANTİKORLAR FARELER ÜZERİNDE BAŞARI GÖSTERDİ

Capital Tıp Üniversitesi, Çin Bilimler Akademisi altındaki Mikrobiyoloji Enstitüsü ve Tianjin Biyoteknoloji Enstitüsü de dahil olmak üzere pek çok Çinli bilim insanının yer aldığı belirtilen araştırmada fareler üzerinde yapılan deneylerin, antikorların akciğerlerdeki virüs yükünü azaltabildiği de ifade edildi.

18.5.2020 - 45445

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Salgının sona erdiği inancı, tedavide elde edilen başarıya güvenerek...
3 Haziran Çarşamba koronavirüs tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü? Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
39 gün yoğun bakımda tedavi gördü, uyanınca 'kıymalı yumurta' istedi
Türkiye'de koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan iki olasılığı paylaştı
Türkiye, koronavirüsle mücadele ederken 7 ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı patlak verdi
Aylarca gizlenen korona raporu basına sızdı! Binlerce insan boşu boşuna ölmüş
Yaz diyeti ile tatile hazır olun! Yaz diyeti nasıl yapılır?
Yaz için saç bakım önerileri
Küçük Zeynep, Başkan Akın'ın makam aracıyla tedaviye gitti
Bebek gazı nasıl çıkarılır?

Sağlık Video Pediatrik ve Menapozda Akupunktur
Pediatrik ve Menapozda Akupunktur