2 kez kalbi duran 62 yaşındaki hasta korona virüsü yenerek taburcu oldu

2 kez kalbi duran 62 yaşındaki hasta korona virüsü yenerek taburcu oldu Malatya'da korona virüs teşhisi ile yoğun bakımda tedavi görev ve bu süreçte 2 kez kalbi duran 62 yaşındaki hasta 48 gün sonra sağlığına kavuşarak alkışlarla taburcu edildi.

2 kez kalbi duran 62 yaşındaki hasta korona virüsü yenerek taburcu oldu
MALATYA - Malatya'da korona virüs teşhisi ile yoğun bakımda tedavi görev ve bu süreçte 2 kez kalbi duran 62 yaşındaki hasta 48 gün sonra sağlığına kavuşarak alkışlarla taburcu edildi. Malatya'da 3 Nisan günü rahatsızlanan 62 yaşındaki Hacı İşler, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Şeker ve kalp hastası olan hastanın yapılan testi pozitif çıkınca hemen yoğun bakım servisine alındı. Yoğun Bakım Ünitesinde solunum cihazına bağlanan hasta entübe şekilde 20 gün boyunca tedavi edildi. Bu süreçte 2 kez kalbi de duran hasta, yapılan müdahalelerle hayata döndürülen İşler, 29 Nisan'da ise yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı. Bugün ise tamamen sonuçları negatife dönen hasta, sağlığına kavuşarak sağlık çalışanlarının alkışları arasında 48 gün önce geldiği hastaneden taburcu oldu. Kendisinin tedavisinde emek veren tüm sağlıkçılara teşekkür eden İşler, "81 ile sesleniyorum. Lütfen dışarı çıkmayın kurallara uyalım" dedi. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk ise, hastanın kendilerine geldiğinde diyabet ve kalp hastası olması nedeniyle yüksek risk gurubunda yer aldığını söyleyerek, "Yoğun bakımda kalbi iki kez duran ancak müdahale ile yeniden çalıştırılan inatla yaşamaya çalışan bir hastamız. Burada emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Koronadan korkmuyoruz, kuralların ihmal edilmesinden korkuyoruz" diye konuştu.

20.5.2020 - 45478

Hollanda hükümeti Türkiye'ye tatile gidenlere karantina zorunluluğu getirecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Salgının sona erdiği inancı, tedavide elde edilen başarıya güvenerek...
3 Haziran Çarşamba koronavirüs tablosu Türkiye! Koronavirüsten dolayı kaç kişi öldü? Koronavirüs vaka, iyileşen, entübe sayısı ve son durum ne?
39 gün yoğun bakımda tedavi gördü, uyanınca 'kıymalı yumurta' istedi
Türkiye'de koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan iki olasılığı paylaştı
Türkiye, koronavirüsle mücadele ederken 7 ilimizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı patlak verdi
Aylarca gizlenen korona raporu basına sızdı! Binlerce insan boşu boşuna ölmüş
Yaz diyeti ile tatile hazır olun! Yaz diyeti nasıl yapılır?
Yaz için saç bakım önerileri
Küçük Zeynep, Başkan Akın'ın makam aracıyla tedaviye gitti
Bebek gazı nasıl çıkarılır?