Kolesterol Yüksekliği Soruları

Kolesterol Yüksekliği Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Kolesterol Yüksekliği Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Kolesterol Yüksekliği Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • TSH Değerinin Yüksek Olmasının Sebebi Nedir?

    Merhaba, kan testi yaptırdım ve değerlerim şöyle;  Kolesterol 260 HDL Kolesterol 53 LDL Kolesterol 183.8 Hormonlardan FT3 2.7 FT4 0.81 TSH 21.08. Doktor TSH yüksekliğinden dolayı Levotiron tablet kullanmamı önerdi, tansiyon takibi yapmamı istedi. Tansiyonumu her gün düzenli şekilde ölçüyorum ve genelde 120-70 arası çıkıyor. Sizin tavsiyeleriniz ne olur acaba?

  • Kolestrolüm Yüksek mi?

    İyi günler kan tahlili yaptırdım kolesterolüm 224 çıktı. Normal değerde ise 0-200 çıktı. Bu duruma göre kolesterol bende yüksek mi?

  • Hamileysem Kolesterolüm İçin Kullandığım İlacı Bırakmalı mıyım?

    Merhaba. Yaşım 27 yaptırdığım kan tahlilinde kolesterolüm yüksek çıktığı için doktor bana ator (20 mg) isimli ilacı kullanmamı söyledi. Bende bu ilaçtan 7 film tablet kullandım. Daha sonra yaptığım gebelik testi de pozitif çıktı. İlacın prospektüsünü okuduğumda hamilelerin kesinlikle kullanmaması gerektiği yazıyor. 23 Haziran adetimin başlama tarihi. Genelde 35 günde bir adet oluyordum. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

  • Kolesterol Yüksekliği İçin İlaç Kullandım, Sonradan Hamile Olduğumu Öğrendim. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 27 yaşındayım ve yaptırdığım kan tahlilinde kolesterolüm yüksek çıktığı için doktor bana Ator (20 mg) isimli ilacı kullanmamı söyledi. İlaçtan 7 film tablet kullandım. Daha sonra yaptığım gebelik testi de pozitif çıktı. İlacın prospektüsünü okuduğumda hamilelerin kesinlikle kullanmaması gerektiği yazıyor. Hesabıma göre ben bu ilacı hamileliğimin ikinci haftasında kullanmış oldum. Ne yapmalıyım?

  • Zeytin ve Zeytinyağı Kolesterol Yükselmesine Sebep Olur mu?

    Merhaba, zeytinyağı ve kahvaltıda yediğimiz zeytin kolesterol yükselmesine sebep olur mu?

  • 40 Yaşında Kalple İlgili Ne Gibi Kontroller Yaptırabilirim?

    Merhaba ben 40 yaşına gireceğim. Şu anda herhangi bir kalp şikâyetim yok. Benim sorum kalbimin durumunu öğrenmek için ne gibi testler yaptırabilirim. Teşekkürler.

  • Demir ve B12 Vitamini Eksikliğim Var. Bana Ne Önerirsiniz?

    Doktor aşağıdaki sonuçlara göre Ferro Sanol Duodenal isimli ilacı verdi. Çok fazla bir açıklama yapmadı. Sizce bu değerler, başka bir hastalığın belirtisi olabilir mi? Bana ne önerirsiniz? Diğer değerler normal fakat yazdıklarım yüksek veya düşük olanlar. Ferritin: 5.1, Kolesterol: 243, Hdl: 79.2, Ldl Hesaplamalı: 141.4, Total Demir Bağlama: 430, Vitamin B12: 189, Wbc: 5.13, Rbc: 4.04, Hgb: 13.4, Hct: 37.4, Mcv: 92.6, Mch: 33.1, Mchc: 35.8.

  • Midemdeki Kıpırdanmalar Kullandığım İlaçtan Kaynaklanıyor Olabilir mi?

    Merhaba, 30 yaşındayım. 10 kg. kadar fazlalığım var. Kolesterolüm biraz fazla ve karaciğerimde hafif yağlanma var. Yüksek tansiyon ve şeker yok. Kolesterol için ilaç kullanıyorum. Tansiyonum genelde hep düşüktür. Kan tahlili sonuçlarım iyi çıktı. Her akşam 1 saat yürüyüş yapıyorum. Midemdeki kıpırdanmalar 2 - 3 saniye sürüp geçiyor. Ama ağrı olmuyor. İki günde bir 100 mg'lık Coraspirin alıyorum. Midemdeki sorun ilaçtan mı kaynaklanıyor? Teşekkürler.

  • Karnımdaki Uyuşma ve Ağrı İle İlgili Ne Yapabilirim?

    Merhaba, yaklaşık 1 yıl önce göğüs kafesimin bitiminde uyuşmalar başladı. Başlarda bu sırt ağrısıyla birlikte oluyordu. Kolesterolüm çok yüksek çıktı. Karaciğerde büyüme vardı. Doktor kolesterolü düşürmek için ilaç verdi ve 15 gün sonra kontrole çağırdı. İlaç ağrı ve uyuşmalarımı geçirdiği için kontrole gitmedim. 3 ay geçti ve şimdi ağrı ve uyuşmalarım daha şiddetli, karnım şiş. Bu durumla ilgili olarak ne yapabilirim?

  • Obezite Bel Fıtığını Tetikler mi?

    Merhabalar, 25 yaşında ve kilolu bir insanım (110). 2001 yılından beri bel fıtığı hastasıyım. İlaç tedavisinden başka bir tedavi görmedim. 2006 yılında askere gittim, geldiğimde 87 kiloydum. Herhangi bir şikayetim yoktu. Kilo almaya başladım, zorlamazsam sıkıntı yaşamıyorum. Tedavi görmezsem ileriki yaşlarda çok sıkıntı çeker miyim? Kilo vermek tedavide ne kadar faydalı olur?

  • 33 Yaşındayım ve Trigliserid Değerlerim 2 Yıldır Yüksek. Ne Önerirsiniz?

    33 yaşındayım. (Boyum 1,72 - Kilom 78.) Yaklaşık 2 yıldır yaptırdığım tüm kan testlerinde Trigliserid değerim 300 civarında çıkmaktadır. Son kan testimde de Kolestrol - 278, Trigliserid (lipemik) - 374, HDL - 36, LDL - 111, VLDL - 71, AST -32, ALT-78 çıktı. İlaç kullanmama gerek var mı? Yoksa diyet yeterli olacak mıdır?

  • Kolesterolü Düşürmek İçin Ne Şekilde Beslenmek Gerekir?

    Merhaba, kayınvalidem yüksek kolesterol ve tansiyon hastası. Gerek kullandığı ilaçlar, gerekse yemek ve içmeye dikkat etmemize rağmen, bir türlü kolesterolünü düşürmeyi başaramadık. Ne tarzda bir yemek programı önerirsiniz? Ailede kalıtsal olarak şeker hastalığı mevcut. Aynı zamanda Trigliserit oranı da yüksek ve troid bezleri tam çalışmıyor. İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederiz.

  • Dilimdeki Sarı Tabaka Neden Kaynaklanıyor?

    Merhaba, yaklaşık 2 ay önce uzanmışken, ağzıma midemden acı su geldi. Sonra dilimde sarı bir tabaka oluşmaya başladı ve kesinlikle ne kadar temizlersem temizleyeyim gitmiyor. Doktorlara gittim, bilgisayarlı tomografi çekildi, kan ve idrar tahlillerim yapıldı. Karaciğerde hafif yağlanma ve hafif büyüme var dendi. Ayrıca total kolesterolüm ve trigliseridim yüksek çıktı. Diyet verdiler. Her gün 2 saat spor ve kardiyo yapıyorum, fakat kesinlikle dilimdeki sarı tabaka gitmiyor. Bu neden kaynaklanıyor ve çözümü nedir?

  • Hipotroidi Hastasıyım ve Sürekli Kilo Alıyorum. Bunun İçin Bir Diyet Var mıdır?

    Merhaba, ben hipotroidi hastasıyım. Bu nedenle sürekli kilo alıyorum. Bu beni fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıyor. Günde 1/2 Levotiron adlı ilacı kullanıyorum. Bu hastalıkla ilgili bir diyet söz konusu mu? Bana bir diyet programı sunabilir misiniz?

  • Başımdaki Ağrının Sebebi Kolesterol Olabilir mi?

    Merhaba, kolesterolüm 285 çıktı. Ayaklarımın altında yanmalar ve başımın üstünde gece gündüz dinmeyen ağrılarım var. Geçen yıl çektirdiğim beyin tomografisinde bir problem çıkmadı. Ağrılarım kolesterolden mi kaynaklanıyor, başka bir rahatsızlıktan mı?

  • Eşime FMF Teşhisi Konuldu. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, eşime FMF teşhisi konuldu. Gen testi negatif çıktı, başka hiçbir test yapılmadan Kolsişin başlandı. 4 ay boyunca düzenli olarak atak geçirdi, yani karın bölgesinde şiddetli kramp ve kas ağrısı (yaklaşık bu ağrının geçmesi 24 saati buluyor ve sonrasında karın bölgesinde kas ağrısı 2-3 gün daha sürüyor) oluyor. Rutin analizler yaptırdık ve ALT değeri yüksek çıktı, kolesterolü yüksek, CRP normal, ve Hepatit marker’larda ise Anti HCV 14 çıktı. Bize ne yapmamızı önerirsiniz?

  • 2 Yıldır Bulantım Oluyor. Sebebi Ne olabilir?

    Merhaba, 27 yaşındayım. Yaklaşık 2 yıldır bulantım var. İlk 1,5 sene, düzenli olarak her gün Medpamid kullandım. Ama artık almıyorum. İştahım da azaldı. Tüm batın USG yaptırdım, normal çıktı. Fakat biyokimyada trigliserid ve kolesterol yüksek çıktı. Helicobakteri testim de negatif. Bulantımın nedeni ne olabilir?

  • Annem Şeker Hastası ve Kalp Ameliyatı Oldu. Kolesterol İlacı Kullanmalı mı?

    Merhaba, annem 20 yıldır şeker hastası, kalp ameliyatı oldu ve kolesterol ilacı kullanıyor. İlaç almak için doktora gittik fakat doktor ilaç vermedi. Değerleri; Kolesterol: 194, HDL: 38,6, Trigliserid: 182, LDL: 119. Annem kolesterol ilacı kullanmalı mı? Kullanmamalı mı?

  • Kiloluyum, Trigliserid ve Kolesterol Seviyem Çok Yüksek, Bu Durumda Hamilelik Riskli mi Olur?

    Ben 1973 doğumlu, evli, 1 çocuk annesiyim. 12 yıldır evliyim ve 11 yaşında bir kızım var. Senelerdir ikinci bir çocuk için karar veremedim. Artık kızıma bir kardeş düşünüyorum ama fazla kilolarım yüzünden korkuyorum. Boyum 161 cm kilom 92 ve kan tahlili yaptırdığımda kanımdaki Trigliserid ve kolesterol seviyem çok yüksek çıktı. Bu durumda acaba bu kadar kilo ile hamile kalırsam bebeğin ve benim sağlığımı ne kadar etkiler? Bu durumda çok riskli bir hamilelik mi olur? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  • 1 Aydır Dengesizlik ve Sersemlik Hissi Yaşıyorum. Sebebi Nedir?

    Merhaba, bende 1 aydır dengesizlik var, ayağa kalktığımda sallanıyorum, sanki beni itiyorlar. Başımda sersemlik hissi hiç geçmiyor, sarhoş gibiyim, bayılacak gibi oluyorum. Kolesterolüm de yüksek, kalbimde ritim bozukluğu vardı ama beni rahatsız etmiyor. Ne yapmam lazım? Hamileyim, 8 aylık. MR çektirebilir miyim? Sorunum ne olabilir?

  • Yüksek Tansiyon ve Şeker Vücutta Uyuşma Yapar mı?

    Vücudumun sağ tarafında uyuşma vardı, doktora çıktım. Tahlil sonuçlarında şeker, tansiyon ve kolesterol değerleri yüksek çıktı. Bu sonuçlar uyuşmayı yapar mı? Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim, iyi günler.

  • Check-Up Vücuttaki Bütün Hastalıkları Tespit Edebiliyor mu?

    Merhaba, ben 33 yaşındayım. Check-up vücuttaki bütün rahatsızlıkları tespit edebiliyor mu? Komple check-up yaptırmanın maliyeti nedir? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Yaptırdığım Kan Sayımında Trigliserid Değerim Yüksek Çıktı. Ne Yamalıyım?

    Yaptırdığım tahlilde Trigliserid değerim 312 çıktı. Bu çok mu yüksek? Ne yapmalıyım?

  • Kan Testimin Sonuçlarına Göre LDH ve HDL Değerlerim Normal mi?

    Merhaba, yaptırdığım kan testinde LDH değerim 635 (referans aralığı 240-480 arası), HDL-Kolesterol değerim 42 (referans aralığı 45-65) çıktı. Testimin değerlendirmesini yapabilir misiniz? Değerlerim normal mi?

  • Trigliserid Değerimi Düşüremiyorum. Neler Yapmam Gerekir?

    Merhaba, tansiyon ve ülser hastasıyım. Kolesterolüm de yüksek. Trigliserid değerim 300. Bir türlü düşüremiyorum. Neler yapabilirim?

  • Göğsüme Doğru Yayılan Kronik Bir Ağrım Var. Sebebi Ne Olabilir, Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, sol kürek altından başlayıp, koltuk altından göğüse doğru yayılan kronik bir ağrım var. Gereken bütün tahlilleri (EKG, eforlu grafık, holter, vb.) yaptırdım. Kalple ilgili bir sorun yok, kolesterolüm yüksek. Ayrıca başımda ağrılar oluyor, önce bir noktada başlıyor, bir kaç saniye sonra başka bir noktaya geçiyor ve çok sık oluyor. Buna da bir teşhis konulamadı. Sebebi ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor?

  • Yüksek Tansiyon İçin Neler Yapılması Gerekir?

    Merhaba, eşimin yüksek tansiyon hastalığı var. Büyüğü 14-15'lere çıktığında ayakta bile duramıyor. Tedavi için doktora gitti. Böbrek sintigrafisi çekildi, kolestrolüne bakıldı ve her şeyin normal olduğu söylendi. Doktor, 3 ay devamlı kullanması için Norvasch adlı ilacı verdi. Buna rağmen gece geç yattığı zamanlar, bazen de tatlıyı fazla yediği zamanlar tansiyonu yükseliyor. Şu anda da tansiyonu yüksek ve yatıyor. Ne yapmamızı önerirsiniz?

  • T3 Değerinin 3,68 Olması Normal mi? Herhangi Bir Sorun Yaratır mı?

    Merhaba, 3 yaşındaki kızımı, mide bulantısı ve ishal şikayetiyle sağlık ocağına götürdüm ve kendim hipotroidi hastası olduğum için, kızıma da hemogram testi yaptırdım. T3 değeri 3,68 çıktı. Bu sonuç normal mi? Herhangi bir sorun yaratır mı? İyice iyileştiğinde tekrar bir test yaptırmalı mıyım?

  • Halsizlik Sebebiyle Yapılan Tetkikler Sonucu Kalp Krizi Geçirme Riskim Yüksek mi?

    Halsizlik şikayeti üzerine polikliniğe başvurdum, kan tahlilinde çıkan sonuçlar; Total Kolesterol 246, Trigliserit 390, HDL Kolesterol 32, LDL Kolesterol 136, VLDL Kolesterol 78. Bu sonuca göre doktor Lipofen SR adlı hapı verdi. Bu hap bitince tekrar aynı doktora gittim. Yine kan testi yaptı. Çıkan değer ise; Total Kolesterol 244, Trigliseris 471, HDL Kolesterol 31,1, LDL Kolesterol 141. Bu değerleri gören doktor benim tam teşekküllü bir hastaneye gitmemi tavsiye etti. Yaşım 42 ve kilom 105. Lütfen bana yol gösterin. Hangi hastaneye gitmeliyim? Çıkan değerler tehlikeli mi? Kalp krizi riskim var mı?

  • Eşimin ve Benim Laboratuar Sonuçlarımızı Değerlendirir misiniz?

    Merhaba, eşimin laboratuar sonuçları; kolesterol 180, trigliserid 46, HDL kolesterol 34, LDL kolesterol 119, VLDL kolesterol 9. Eşimin laboratuar sonuçları normal mi? Benimkiler ise; kolesterol 116, trigliserid 35, HDL kolesterol 38, LDL kolesterol 51, VLDL kolesterol 7. Sonuçlarımızla ilgili yorumlarınız nelerdir?

  • Yaptırdığım Test Sonuçlarındaki Kolesterol Değerleri Normal mi?

    30 yaşında bir çocuk annesi bir öğretmenim. Yaptığım test sonuçlarında LDL kolesterol 134 - kolesterol 191 - glukoz (ak?) 104. Bu sonuçlar ne anlama geliyor? Teşekkürler.

  • Kolesterol Hapını Kullanmak Zararlı mıdır?

    Kolesterol 263, diyet yapmama ve kilo vermeme rağmen ikinci ölçümde yine 263. Doktorum lipitor hapı verdi şimdi onu kullanıyorum, yeni başladım. Size sorum kolesterol hapını kullanmak zararlı mıdır, yan etkileri var mıdır? Bende yüksek tansiyonda çıktı onun içinde delix ve norvasc 5 mg lik kullanıyorum. Birini sabah ötekini akşam alıyorum ve tansiyonum 120 yüksek 85 de küçük durumunda seyrediyor, toplam iki ay oldu başlayalı. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

  • Kolesterolü Olan Kişiler de Oruç Tutmak Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Kolestrolu yüksek olan kişiler oruç tutar mı? Kolestrol seviyesi ne kadar yüksek olursa oruç tutmaz? 60 yaşındaki annem için soruyorum.

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
- 65 yaşındaki hasta 4 saatlik çalışmayla kurtarıldı
RTEÜ'de 'Tıpta Klinik Simülasyon' için yerli sistem geliştirildi
"Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı"
Son dakika haberleri! Kovid-19 aşısıyla ilgili yanıtı en çok merak edilen 14 soru
Muş'ta kar nedeniyle mahsur kalan 2 hasta kurtarıldı
Sağlık Bakanlığı, Bursa'ya 10 ambulans daha gönderdi
Balıkesir'de zor ve riskli bir tiroid ameliyatı daha başarı ile gerçekleştirildi
20 Ocak Çarşamba koronavirüs tablosu açıklandı mı? 20 Ocak Çarşamba günü Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü, kaç kişi iyileşti?
KADINLAR KOVİD'DEN KAÇARKEN KANSERE YAKALANIYOR. KADIN KANSERLERİNİN ERKEN TANISINDA YÜZDE 50 AZALMA VAR
Son dakika haberi: Koronavirüsü yenen başhekim, aşı olanlardan da tedbiri elden bırakmamalarını istedi
Organları ters doğan 1 günlük bebek hayata bağlandı

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]