Enfeksiyöz Mononükleoz Soruları

Enfeksiyöz Mononükleoz Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Enfeksiyöz Mononükleoz Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Enfeksiyöz Mononükleoz Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.

  • Boynumdaki Şişlikler Neden İnmedi?

    Merhaba. Boynumda yaklaşık 2 aydır nohut taneleri kadar kitleler vardı. 2 tanesi kulak arkamda, 1 tanesi de boyun hizasında. Özel bir hastanenin dahiliye bölümüne gittim. Doktor bir takım tahliller yaptı (Kan tahlili, ultrason, boyun alt batın, üst batın MR). Tahliller sonucunda boynumda boyutları 1,5 cm den büyük 3 tane lenfadenit olduğu tespit edildi. Patoloji sonucunda, kronik lenfadenit olduğu tespit edildi. Doktor bana önemli birşey olmadığını söyledi. Antibiyotik verdi ama şişlikler inmedi. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

  • Kulak Altı Bezesinden Parça Alıp İncelenmesi mi, Yoksa Ameliyat mı Uygun Olur?

    Merhaba hocam, size bir sorum olacaktı. Sol kulak altı bezesi veya tabaka oluştu. Tıbbi müdahale sonucu ultrason ve tomografi çekildi ve KBB doktoruna sunuldu. Doktor, kulak altındaki bezeden veya tabakadan parça alınıp incelenmesini istedi veya direk ameliyat olabileceğini söyledi. Sizce hangisi daha uygundur? Ameliyat mı, parça alınıp teste gitmesi mi?

  • Kilo Kaybı, Sık Grip Olma Tedavisi Ne Şekilde Olmalıdır?

    Merhaba, yaklaşık 6 ay kadar önce halsizlik, kilo kaybı, iştahsızlık, sık grip ve nezle olma şikayetiyle doktora gittiğimde, bana akut enfeksiyöz mononükleoz tanısı konuldu. Bunun yanı sıra, karaciğer enzimlerim ve bilirubin değerlerimin yüksek çıktığı söylendi. Dinlenme ve diyet verildi. Yapılan ultrason ve MR'da herhangi bir sorun olmadığını söylediler. Daha sonraki kontrollerimde, bu enfeksiyonun akut halinin geçtiğini ve bundan sonra da yavaş yavaş iyi hissedeceğimi söylediler. 2 ay geçmiş olmasına rağmen yalnızca grip ve nezle olmam kesildi. Bunun dışında diğer şikayetlerim devam ediyor. Verdiğim kiloları geri aldım. Bu zamana kadar hiç ilaç kullanmadım. Bu aşamada doktor, Colostrum 250mg, Kreon 10000, CoQ-10 30 mg, Dandellion verdi. Bunları 20 gün kullanmamı söyledi. Benım merak ettiğim, bu tarz bir tedaviyle tam olarak neyi amaçlamaktadır?

  • Akut Enfeksiyöz Mononükleoz Tanısı Kondu. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, 6 ay kadar önce halsizlik, kilo kaybı, iştahsızlık, sık grip olma şikayetiyle doktora gittiğimde, bana Akut Enfeksiyöz Mononükleoz tanısı konuldu. Bunun yanı sıra, karaciğer enzimlerim ve bilüribin değerlerimin yüksek çıktığını ve bunun EBV ile ilgili olduğunu söylediler. Daha sonraki kontrollerimde, bu enfeksiyonun akut halinin geçtiğini, bundan sonra da yavaş yavaş iyi hissedeceğimi söylediler. 2 ay geçmiş olmasına rağmen, yalnızca grip olmam kesildi, diğer şikayetlerim devam ediyor. Bu aşamada bir şey yapmalı mıyım? Yoksa beklemem daha mı doğru olur?

  • Hepatit Geçirdim. Şikayetlerim Devam Ediyor. Neler Yapmam Gerekir?

    Merhaba, Enfeksiyöz Mononükleoza bağlı Hepatit geçirdim. Ultrason ve MR sonuçlarım temiz çıkmasına rağmen, yüksek karaciğer değerleri, yüksek bilirübin değerleri, ağrı ve halsizlik şikayetlerim devam ediyor. Acaba bu, hala iyileşme sürecinin devam ettiği anlamına mı gelir, yoksa kronikleşen bir karaciğer rahatsızlığının habercisi mi? (AST:54 (5-34), ALT:148 (0-55), GGT: 96 (9-36).

  • Sürekli Grip ve Nezle Oluyorum. IVIG Tedavisinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, devamlı grip ve nezle olmam, ayrıca Enfeksiyöz Mononükleoz rahatsızlığımın aylardır geçmemesi üzerine, birçok test ve tahlil yapıldı. Sonuçta, IgA: 4, IgG: 4,2 çıktı ve doktorlarım diğer değerlerimin normal olduğunu ve IVIG tedavisine gerek olmadığını söylediler. Ancak 2 haftada bir grip olmaya devam ediyorum. IVIG tedavisinin bana ufak ta olsa bir yararı olur mu?

  • Kasıklarımda Şişme ve Kaşıntı Oluyor. Neler Yapmam Gerekiyor?

    Merhaba, sağ gözde kızarıklık ve görme bozukluğu nedeniyle Üveit tanısı konuldu ve bir hastanede 1 hafta boyunca yatış yaparak tedavi gördüm. Tüm tetkikler yapıldı. Fizik Tedavi bölümünde herhangi bir bulguya rastlanmadı, dahiliye polikliniğinde ise guatrdan şüphe edilmesi nedeniyle tahlil yapıldı ve hiç bir bulguya rastlanmadı. Ancak cildiye doktoru tarafından muayenem yapıldığı esnada, kasıklarımın her iki tarafında nohut büyüklüğünde şişmelerin olduğu ve kaşıntıya sebep olduğunu, zamanla kendiliğinden kaybolduklarını ve yine tekrar çıktıklarını söyledim. Doktor bayan olduğu için yaraya bakmadı ve bana iki ilaç verdi. Üveit için taburcu edildim, halen kontrol altındayım, ama kasıklarımdaki yaralar halen devam etmektedir. Behçet hastalığı olabilir mi? Ne şekilde davranmam lazım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Koronavirüs salgınında can kaybı 25 bin 476'ya yükseldi
KIRIKKALE - Elektrik çarpması sonucu kol kası yanan hastanın umudu, bacaktan kas nakliyle canlandı
27 Ocak Çarşamba Koronavirüs tablosu açıklandı mı? 27 Ocak Çarşamba günü Türkiye'de bugün koronavirüsten kaç kişi öldü, kaç kişi iyileşti?
KTÜ'de, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi açıldı
Çevrim içi Laparoskopik Böbrek Tümörü kursu düzenlendi
- Covid-19 aşısında 80 yaş aşılaması başladı
Başkentte 80 yaş ve üstündekilere Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı
Ankara Şehir Hastanesi'nde 80 yaş üstünün aşılanması sürüyor
Son dakika haberi... - Sinan Özen'in minik kızı Ege'de sağlığına kavuştu
Bilecik'te 3 bin 843 kişiye CoronoVac aşısı yapıldı
Cerebral palsy bu yıl 'Gelecek Ben'im' diyor!

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Meksika
Meksika'nın Kim Kardashian'ı kalça büyütme ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?

 

[Hata Bildir]