Antibiyotiğe Bağlı İshal Soruları
|
Antibiyotiğe Bağlı İshal Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Antibiyotiğe Bağlı İshal Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Antibiyotiğe Bağlı İshal Soruları ve Doktor Cevaplarına Ulaşmak İçin Tıklayın.
|
|
-
Endoskopi ve Kolonoskopi Yaptırmalı mıyım?
Hocam iyi günler, vücutta oluşan enfeksiyon nedeniyle uygulanan yoğun antibiyotik tedavisi neticesinde bağırsak flora bozukluğu vuku buldu. Antibiyotik kullanımının son dönemlerinden (son 10 gün) itibaren her yemek sonrası 2-3 saatlik süre sonunda bel bölgesinde yoğun ateşlenme oluşmaya başladı. Ben bunu tamamen diğer hastalığın belirtisi olarak gördüğüm için antibiyotik tedavisine devam ettim. Tedavinin bitmesinin sonrasında antibiyotiğe bağlı 2 gün süren ishal geçirdim. Ve aynı dönemlere tekabül eden süre zarfında kalbimle ilgili extrasistol, sol göğüs ağrısı, genel huzursuzluk, uyku sorunları, nabız düşüklüğü, nabız atışlarını yoğun şekilde hissetme, genel durum bozukluğu yaşamaya başladım. Dahiliye uzmanına görünüp özellikle böbreklerle ilgili iltihap riskine karşı yapılan gerekli kan tahlillerim normal çıktı. Tiroid değerleri, karaciğer testleri de normaldi. Daha sonra okuduğum bir makale neticesinde antibiyotik kullanımına bağlı flora bozukluğu yaşadığımı anladım. Ve buna yönelik beslenme diyeti uyguladım. Sonuç aldım. Durumum giderek düzeldi. Sorum: Ancak bu düzelmenin ardından 10 gün geçmiş olmasına rağmen gün içinde zaman zaman yemeklerden 2-3 saat sonra diz ve baş arası bölgede ateşlenme, bazen kendiliğinden gelen yine aynı bölgede ateşlenme ve yemek sonrası düzelme gibi bir durum hasıl oldu. Ayrıca hala bir miktar kalp atışlarını hissetme durumu devam etmekte. Mantar oluşumuna istinaden gaita kültürü ve gaita da gizli kan testleri ve açlık kan şekeri ölçümleri yaptırdım. Sonuçlar normal. Bağırsak faaliyetlerim normal ve ender görülen küçük batmalar dışında herhangi bir sorunum yok. Sadece gaitanın ishal şeklinde olacağı hissi oluyor ancak gaitada normal rengi ve görünümünde. Acaba bu ateşlenmeler nedeniyle bir gastroenteroloji uzmanına gitmeli miyim ve mantar, mikrop ya da bakteri riskine karşı tahlil, endoskopi ya da kolonoskopi yaptırmalı mıyım? Ayrıca bağırsak florasını düzenleyici bir ilaç tavsiyeniz olabilir mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
-
Karın Bölgemde Sıvı Var Fakat Teşhis Edilemedi. Ne Yapmamı Önerirsiniz?
Merhaba, 3 yıldır Nisan-Mayıs döneminde karnımda ani şişlikler oluyor. 2 yıl üst üste şişkinliğimin psikolojik olduğu söylendi. Geçtiğimiz yaz, ateş, ishal ve kusma şikayetleriyle, antibiyotik zehirlenmesi teşhisiyle hastanede yattım. Karın boşluğuma sıvı dolduğu ve rahatsızlığıma bağlı olduğu söylendi. Tomografi, ultrason ve film çekildi. Kalın bağırsağımda kalınlaşma, alt karın bölgemde sıvı bulunduğu gözlemlendi. 3 yıldır hastalığım teşhis edilemediği için doktorlara olan güvenimi yitirdim. Bu konuda ne yapmalıyım? Nereye başvurmalıyım?
-
FMF Hastalığının Böbreklerime Zarar Vermesini Nasıl Engelleyebilirim?
Merhaba, birçok belirti ve kan tahlilleri sonucunda, FMF Akdeniz Ateşi hastası olabilme olasılığımın yüksek olduğu doktorlar tarafından belirtildi ve MEFV Mutasyonu tahlili yaptırmam gerektiği söylendi. Bu tahlili İstanbul'da hangi hastanede SSK ile yaptırabilirim? Bu hastalığın böbreklerime zarar vermesini nasıl engelleyebilirim? Corchium Dispent kullanıyorum. İshal ve karın krampı gibi yan etkileri oluyor. Ne yapabilirim?
-
İshalim Hiç Kesilmiyor, Çölyak Olma İhtimalim Var mı?
İshalim hiç kesilmiyordu. Çölyak diye bir hastalık diyorlar, doğru mudur?
-
Baş Dönmesinin ve Tansiyon Yükselmesinin Vitamin İlacıyla Alakası Var mıdır?
Merhabalar, ben 38 gün vitamin B1-B6 kullandım, iştahım azaldı ve ishal oldum. Sonrasında bıraktım, baş ağrım, baş dönmem ve küçük tansiyonum yükseldi. Bunun vitamin hapıyla ilgisi var mıdır?
-
İshal ve Bulantım İçin Ne Yapmalıyım?
Sürekli ishal ve bulantım var. Ne yesem ishal oluyorum ayrıca sinirlerim bozuk. Bana nasıl yardımcı olursunuz? Saygılar.
|
|
|
|
|